Κ. Τσιαμπάς: Καράβι χωρίς προορισμό ο Δήμος Αγ. Παρασκευής
Πολιτική

Κ. Τσιαμπάς: Καράβι χωρίς προορισμό ο Δήμος Αγ. Παρασκευής

«Καράβι χωρίς προορισμό» χαρακτηρίζει τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, υπό τη διοίκηση του κ. Γιάννη Σταθόπουλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Τσιαμπάς, με αφορμή τη μετάθεση της συζήτησης του προϋπολογισμού για τη φετινή χρονιά.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Τσιαμπάς αναφέρει:

Για όσους συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής δεν αποτελεί είδηση ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού μετατέθηκε για το 2019, κόντρα στην ισχύουσα νομοθεσία. Δεν αποτελεί είδηση γιατί η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος δεν μπορούν και δεν λειτουργούν βάσει ενός σχεδίου για τον Δήμο μας.

Το έχουμε μάθει πια τέσσερα χρόνια τώρα. Αποφάσεις στο πόδι, χωρίς να σκεφτόμαστε, αποφάσεις που στερούνται πρακτικής εφαρμογής, αποφάσεις που αναβάλλουν συνεχώς τα δύσκολα.

Έτσι, όμως, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

Η μετάθεση της ψήφισης του προϋπολογισμού δημιουργεί ένα εξόχως πολιτικό και ένα σημαντικό πρακτικό θέμα. Το πολιτικό θέμα είναι ότι η μετάθεση της ψήφισης οφείλεται στο ότι ο δήμαρχος δεν κατάφερε να πείσει κανέναν από την αντιπολίτευση να ψηφίσει έναν προϋπολογισμό που, για μια ακόμη φορά, ήταν μια έκθεση ελεύθερης σκέψης και όχι ένα σχέδιο για την πόλη μας. Το πρακτικό θέμα είναι ότι μπήκε  η νέα χρονιά και δεν ξέρουμε πού βαδίζουμε. Δεν έχουμε σχέδιο. Δεν έχουμε πρόγραμμα.

Για ακόμη μια φορά θα βιαστούμε να «κλείσουμε» έναν προϋπολογισμό χωρίς μελέτη, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ιεράρχηση των αναγκών μας.

Η πόλη μας έχει συγκεκριμένα προβλήματα. Το ότι η σημερινή διοίκηση έχει αποφασίσει να μην αγγίξει κανένα, για να μην μπει σε διαδικασία ενδεχόμενων προστριβών ή απλώς από ασθενή ικανότητα υλοποίησης, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η πόλη μας χρειάζεται μια διοίκηση που θα κάνει τομές. Που θα υλοποιεί έργα. Που θα μελετά, θα διαλέγεται και θα υλοποιεί.

Χρειάζεται αλλαγή διοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet