Περιφέρεια Αττικής: Συνάντηση με συλλογικότητες για την προστασία των ρεμάτων
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Συνάντηση με συλλογικότητες για την προστασία των ρεμάτων

Με εκπροσώπους συλλογικοτήτων για την προστασία των ρεμάτων της Αττικής συναντήθηκαν χθες, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, στα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας, Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών, Αγγέλικα Σαπουνά, και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος. Οι εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων παρουσίασαν τις θέσεις τους και τα αιτήματά τους, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η υποστήριξη του δικαιώματος ύπαρξης των ρεμάτων ως φυσικών σχηματισμών και ως οικοσυστημάτων.

Από την πλευρά της Περιφέρειας τονίστηκε ότι η προστασία της ζωής των πολιτών, καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα. Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, να συνεχιστεί ο εποικοδομητικός διάλογος  μεταξύ των πολιτών και της Περιφέρειας για την προστασία των ρεμάτων.

Αναλυτικά, στη συνάντηση μετείχαν οι συλλογικότητες: Δίκτυο πολιτών για τη διάσωση του ρέματος Πικροδάφνης, ΙΛΙΣ-SOS, Κίνηση για την προστασία και ανάδειξη του Μ. Ρέματος Ραφήνας, ΚΙΠΗ, Μικρογεωγραφίες, Περίπολο, Ποδονίφτης SOS, Ρέμα Φιλοθέης, ΡΟΗ- Πολίτες υπέρ των ρεμάτων, Φίλοι του Ερασινού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet