Δ. Φωκιανός – Τ. Μαυρίδης: «Δεν δεχόμαστε μικρές εκπτώσεις στα έργα»
Πολιτική

Δ. Φωκιανός – Τ. Μαυρίδης: «Δεν δεχόμαστε μικρές εκπτώσεις στα έργα»

Σε κοινή δήλωση προέβησαν ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης, σχετικά με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου να ακυρώσει έκπτωση από μέρους του εργολάβου σε έργο συντήρησης πεζοδρομίων του Δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ Δ. ΦΩΚΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝ. ΜΑΥΡΙΔΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΠΕΥΚΗΣ

Με αφορμή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης που ακυρώνει έκπτωση 6% στο μικρό έργο (40.000 ευρώ) «Συντήρηση πεζοδρομίων», καθίσταται γνωστό στους πάσης φύσεως ενδιαφερομένους τα εξής:

  • Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης δεν πρόκειται να συναινέσει σε φαινόμενα πολύ μικρών εκπτώσεων (π.χ. 3-5%) όταν μάλιστα υπάρχει δυνατότητα μεγαλύτερων εκπτώσεων.
  • Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης δεν ανέχεται πρακτικές τύπου π.χ. να λαμβάνονται έντυπα για κατάθεση προσφορών από 39 (τριάντα εννέα) εργοληπτικές εταιρείες και να προσέρχονται 3 (τρεις) με προσφορές 3,4 και 6% (η περίπτωση της απορριφθείσας προσφοράς).
  • Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης δεν πρόκειται να αποδεχθεί πρακτικές μη κατάθεσης προσφορών για έργα 400.000 ευρώ (ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι) όταν μάλιστα έλαβαν 93 (ενενήντα τρεις) εργοληπτικές εταιρείες δικαιολογητικά. Προσήλθαν 50-60 εκπρόσωποι εταιρειών την ημέρα της δημοπρασίας – όπου οι μεταξύ τους συζητήσεις (;) ήταν έντονες στον περιβάλλοντα χώρο του δημοτικού κτηρίου της Δημοτικής Ενότητας Λυκόβρυσης – χωρίς τελικά να καταθέσει πρόταση ούτε μια εταιρεία. ΑΣ ΜΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΨΗΦΙΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ (3%-5%) ΠΑΡΗΛΘΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ.

Μετά από αυτά τα γεγονότα ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΑΣΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΚΟΠΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΤΕΥΧΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ». 

Γραφείο Τύπου 

Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet