Ρ. Δούρου και Γ. Πατούλης μεγαλώνουν τη μεταξύ τους πολιτική απόσταση
Πρόσωπα

Ρ. Δούρου και Γ. Πατούλης μεγαλώνουν τη μεταξύ τους πολιτική απόσταση

Λένε ότι πολλές φορές μια φωτογραφία αξίζει όσο 1.000 λέξεις. Άλλοι, πάλι, επιμένουν ότι η «γλώσσα του σώματος» τα… λέει όλα.

Όποια και από τις δύο εκδοχές και να πάρουμε, κοιτώντας τη φωτογραφία από την εκδήλωση κοπής πίτας στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο, όπου παρευρέθηκαν η νυν (και εκ νέου υποψήφια) περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο επίσης υποψήφιος στην ίδια Περιφέρεια (πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου) Γιώργος Πατούλης, «μέσα θα πέσουμε». Και μόνο από τον τρόπο που κάθονται είναι εμφανές ότι με κόπο δέχεται ο ένας την παρουσία του άλλου. Και αν ο διάδρομος που τους χωρίζει στη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι σχετικά στενός, το πολιτικό χάσμα μεταξύ τους φαντάζει χαώδες…

Η αλήθεια είναι ότι ανάμεσα στους δύο δεν υπήρξε ποτέ ιδιαίτερη… χημεία, ενώ η θητεία της κ. Δούρου στην Περιφέρεια κάθε άλλο παρά βοήθησε τα πράγματα. Ο Γ. Πατούλης σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου «στόλιζε» κανονικά την περιφερειάρχη, με αφορμή είτε το μοίρασμα των πόρων της αντιπεριφέρειας του Βορείου Τομέα, είτε κάποια μελέτη έργου που «κόλλαγε» στα περιφερειακά συρτάρια.

Από την πλευρά της, η Ρ. Δούρου δεν έχανε ευκαιρία να «καρφώνει» τον δήμαρχο για ανεπαρκή προετοιμασία των έργων που ήθελε να κάνει, για ελλείψεις στους σχετικούς φακέλους και μια σειρά άλλων παραλείψεων, που – κατά την ίδια – στερούσαν την πόλη του Αμαρουσίου από την υλοποίηση σημαντικών υποδομών.

Και η κόντρα τους δεν σταμάτησε εκεί. Και από τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ, την οποία κατέχει ο Γ. Πατούλης δεν δίστασε – όποτε του δόθηκε η ευκαιρία – να «ξιφουλκήσει» κατά της πολιτικής αντιπάλου του.

Κάπως έτσι, οι λογαριασμοί μεταξύ των δύο μεγάλωσαν πολύ και πλέον θα τους λύσουν στην αυτοδιοικητική κάλπη του προσεχούς Μαΐου. Θα τους λύσουν οριστικώς, όμως; Αυτό είναι κάτι που, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν μπορεί να απαντηθεί με ασφάλεια. Τα μέχρι σήμερα δημοσκοπικά ευρήματα φέρνουν μεν πρώτο τον Γ. Πατούλη, αλλά δεν του εξασφαλίζουν νίκη από την πρώτη Κυριακή. Ο δε έτερος υποψήφιος Γιάννης Σγουρός δεν συγκεντρώνει – πάντα σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας –  ποσοστό ικανό να διαμορφώσει το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής.

Βέβαια, υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος μέχρι το στήσιμο της κάλπης και οι συσπειρώσεις των παρατάξεων που συμμετέχουν ίσως διαφοροποιήσουν αισθητά τη σημερινή εικόνα. Ωστόσο, η επόμενη μέρα θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και θα δοκιμάσει τις ικανότητες του νικητή στο να πετυχαίνει ισορροπίες και να εξασφαλίζει ευρύτερες συναινέσεις…

Τώρα το πόσο εύκολο είναι αυτό, με δεδομένες τις πολιτικά τεταμένες σχέσεις μεταξύ τουλάχιστον των τριών υποψηφίων, μένει να αποδειχθεί. Αν και η πολιτική ζωή του τόπου μάς έχει διδάξει ότι δεν υπάρχουν απόλυτες εχθρότητες και απόλυτες φιλίες…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet