Το «Ουζερί Τσιτσάνη»… ζωντανεύει στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου
Πολιτισμός

Το «Ουζερί Τσιτσάνη»… ζωντανεύει στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου

Η Δημιουργική Ωριμότητα Ψυχικού διοργανώνει βραδιά αναπόλησης με τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 με ένα νοερό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη και στο «Ουζερί Τσιτσάνη», όπου ο καλλιτέχνης τραγούδησε τις μεγάλες του επιτυχίες.

«Ακούγοντας τραγούδια του “μεγάλου” του λαϊκού μας τραγουδιού και πίνοντας το κρασάκι μας, θα μάθουμε πολλά και ενδιαφέροντα για τη ζωή του» σημειώνουν οι διοργανωτές.

Για τη ζωή και το έργο του συνθέτη, θα προβληθεί ημίωρο φίλμ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου (Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό, τηλ. 210 6745135 – Δηλώσεις συμμετοχής.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης (18 Ιανουαρίου 1915 – 18 Ιανουαρίου 1984) ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές του 20ού αιώνα, του οποίου τραγούδια ακούγονται μέχρι και σήμερα. Ήταν μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.

Για να επιβιώσει στη Θεσσαλονίκη την Κατοχή άνοιξε το 1942 ένα μαγαζί, στην οδό Παύλου Μελά, μικρό και λιτό που χωρούσε μόλις 10 τραπέζια, στο οποίο έδωσε το όνομα «Ουζερί Τσιτσάνης».

Στο μαγαζί που γέμιζε κάθε βράδυ που τραγουδούσε ο Τσιτσάνης, σέρβιραν μόνο τυρί και ψητή σαρδέλα, τα αποθέματα των οποίων ήταν λιγοστά. Φτωχαδάκια, μαυραγορίτες και αγωνιστές έβρισκαν αγαλλίαση ακούγοντας τα άγνωστα ακόμη τραγούδια του…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet