Επιστημονική ημερίδα για το «STREAM» από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα
Επιχειρήσεις – Αγορά

Επιστημονική ημερίδα για το «STREAM» από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, συνεχίζοντας την αναζήτηση καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων που αποσκοπούν στη μετάδοση γνώσεων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την καλλιέργεια αξιών στους μαθητές, διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα σχετικά με το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μοντέλο STREAM – Science, Technology, Reading & Writing, Engineering, Art, Mathematics.

Η ημερίδα, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 και ώρα 9:30 – 15:00 στο Θέατρο του Πολιτιστικού & Αθλητικού Κέντρου Δαΐς (οδός Μεσογείων 151, Μαρούσι) και έχει θέμα «STREAM: Από το STEM… και το STE[A]M… στο ST[R]EAM – Αναζητήσεις γύρω από μια σύγχρονη εκπαιδευτική προσέγγιση».

Η αρχική εκπαιδευτική μεθοδολογία STEM που βασίστηκε στον δημιουργικό συνδυασμό των επιστημονικών πεδίων Science, Technology, Engineering, Mathematics, μετατράπηκε σύντομα σε STEAM με την προσθήκη του Art. Τo STREAM προχωρά ένα ακόμη βήμα με την προσθήκη του R – Read & Write και προτείνει ένα πιο ολοκληρωμένο παιδαγωγικό μοντέλο που απηχεί τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας παγκοσμίως.

Στην Ημερίδα θα μιλήσουν ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, ο γλύπτης, καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κώστας Βαρώτσος, ο καθηγητής στο τμήμα Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών & Παράκτιας Μηχανικής Πολυτεχνείου Κρήτης, Κώστας Συνολάκης, ο ομότιμος καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Γιώργος Δάσιος, ο μαθηματικός και θεωρητικός Τέχνης, καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών, Άρης Μαυρομμάτης, ο science communicator, κοινωνικός επιχειρηματίας και public speaker, Θοδωρής Αναγνωστόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Wordlwide Education της Microsoft, Anthony Salcito.

Σκοπός είναι, μέσα από τις εμπειρίες ζωής των ομιλητών, να γίνει κατανοητό ότι ο συνδυασμός όλων αυτών των επιστημών, μαζί με τις δεξιότητες της Γραφής και της Ανάγνωσης, συμβάλλουν σε μια ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία.

Απευθύνεται σε μέλη Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών, εκπρόσωπους Εκπαιδευτικών Φορέων και Ενώσεων, συγγραφείς, δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων ανεξαρτήτως βαθμίδας, φοιτητές, γονείς μαθητών που αναζητούν καινοτόμες προσεγγίσεις, με στόχο την εκκίνηση γόνιμου διαλόγου και την ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και καλών πρακτικών.

Πληροφορίες: Τμήμα Επικοινωνίας Εκπαιδευτηρίων Δούκα – 210 6186000, εσωτ. 0436, https://www.stream-education.site

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θα χορηγηθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Πρόσκληση σε ημερίδα για το «STREAM»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet