Στη διαμαρτυρία κατά της ιδιωτικοποίησης των πάρκινγκ στους σταθμούς Μετρό ο Δήμος Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Στη διαμαρτυρία κατά της ιδιωτικοποίησης των πάρκινγκ στους σταθμούς Μετρό ο Δήμος Αγ. Παρασκευής

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ακύρωση της απόφασης παραχώρησης από την Αττικό Μετρό Α.Ε. των δωρεάν, μέχρι προσφάτως, χώρων στάθμευσης στους σταθμούς Μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας» και «Χαλάνδρι» σε ιδιωτική εταιρεία, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, στο πάρκινγκ του σταθμού «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρ. Γκιζιώτης και Θαν. Ανδρίτσος, η πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Κοντοπεύκου, Β. Κουτσογιάννη, συλλογικότητες και κάτοικοι της περιοχής.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο δήμαρχος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση παραχώρησης από την Αττικό Μετρό Α.Ε. των χώρων στάθμευσης στον συγκεκριμένο σταθμό, καθώς και σε αυτόν του Χαλανδρίου σε ιδιώτες και η επιβολή αντιτίμου πρέπει να ακυρωθεί, καθώς κάνει ασύμφορη τη χρήση πάρκινγκ για τους εργαζόμενους  που δεν έχουν άλλο μέσο πέραν του Ι.Χ. να προσεγγίσουν τους σταθμούς. «Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να αναζητούν θέση στους δρόμους της γειτονιάς δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα κυκλοφορίας και ατμοσφαιρικών ρύπων» τόνισε. Σημείωσε, επίσης, ότι η πρόθεση της Αττικό Μετρό να προχωρήσει στην οικοδόμηση κτηρίου 6.000 τ.μ. δίπλα στο πάρκινγκ του σταθμού «Δουκίσσης Πλακεντίας» θα επιδεινώσει την κατάσταση στην περιοχή. Τέλος, τόνισε την ανάγκη επέκτασης των λεωφορειακών γραμμών και πύκνωσης των δρομολογίων που οδηγούν στους σταθμούς του Μετρό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet