Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Τα απαράδεκτα φαινόμενα, επιτέλους, πρέπει να σταματήσουν
Πολιτική

Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Τα απαράδεκτα φαινόμενα, επιτέλους, πρέπει να σταματήσουν

Για «απαράδεκτα φαινόμενα» που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κάνει λόγο η παράταξη Αγία Παρασκευή η Πόλη μας.

Συγκεκριμένα, η παράταξη, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Ζορμπά, επισημαίνει τα εξής:

Τα απαράδεκτα φαινόμενα, επιτέλους, πρέπει να σταματήσουν

Από πολύ νωρίς, είχαμε διαπιστώσει ότι είχαμε μπει σε μια μακρά προεκλογική περίοδο κατά την οποία είχαν εμφανισθεί φαινόμενα που δεν συνάδουν με έναν πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα.

Φαινόμενα, όπως αντιμετώπιση άλλων παρατάξεων ως «εχθρικών» και όχι απλά ως πολιτικών αντιπάλων, φαινόμενα χρήσης μειωτικών και απαξιωτικών εκφράσεων για πρόσωπα και όχι για πολιτικές πράξεις, ακόμη και σε επίσημες ανακοινώσεις παρατάξεων και, το χειρότερο, κυκλοφορία φημών και «ψιθύρων» με σκοπό τη σύγχυση, αλλά και τη σπίλωση της υπόληψης υποψηφίων. Αλλά και φαινόμενα καταστρατήγησης νόμων και ρύπανσης του περιβάλλοντος, όπως αφισοκολλήσεις, αναρτήσεις πανό και ρίψεις φυλλαδίων στον δρόμο.

Για τον λόγο αυτό, αρχές Δεκεμβρίου 2018, είχαμε απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλες τις παρατάξεις να συγκροτηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει για έναν κώδικα αυτού που αποκαλούμε «πολιτικό πολιτισμό», κάποιους κανόνες συμπεριφοράς, για μια έντιμη και πολιτισμένη προεκλογική περίοδο. Καλέσαμε μάλιστα και τον δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο να αναλάβει την  σχετική πρωτοβουλία. Η πρόσκλησή μας αυτή δεν βρήκε ανταπόκριση.

Επειδή παρακολουθούμε με ανησυχία ότι τα απαράδεκτα φαινόμενα, πλησιάζοντας, οι εκλογές, πολλαπλασιάζονται και εντείνονται, επαναφέρουμε την πρόσκλησή μας προς όλες τις παρατάξεις για την άμεση συγκρότηση της διαπαραταξιακής επιτροπή, με ευθύνη και πρωτοβουλία του δημάρχου. Εάν δεν αναληφθεί άμεσα η πρωτοβουλία, θα αναλάβουμε εμείς ως παράταξη τη σχετική κίνηση.

Σε κάθε περίπτωση δεσμευόμαστε ότι θα σεβαστούμε τους νόμους, το περιβάλλον, τους υπόλοιπους υποψηφίους και τους δημότες. Έστω και αν κανείς άλλος δεν το πράξει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet