Ομιλία για την ελληνική ενδυμασία στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Ομιλία για την ελληνική ενδυμασία στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς

Μία ομιλία με ιδιαίτερο ιστορικό, πολιτισμικό, αισθητικό και κοινωνιολογικό ενδιαφέρον απήλαυσε το κοινό τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς.

Την ομιλία «Η Ιστορική εξέλιξη της Ελληνικής Ενδυμασίας» πραγματοποίησε η καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και του Πολιτισμού στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Ευαγγελία Ν. Γεωργιτσογιάννη.

Η ενδυμασία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, που εκφράζει τις καλλιτεχνικές τάσεις και τις κοινωνικές – οικονομικές συνθήκες κάθε εποχής. Στη διάλεξη επιχειρήθηκε μια περιήγηση στον μαγευτικό κόσμο των ελληνικών ενδυμασιών, στα χρώματα, στα σχέδια και στους συμβολισμούς τους. Από τα προϊστορικά χρόνια και τον Κρητομυκηναϊκό πολιτισμό, προχωρήσαμε στην αρχαία Ελλάδα των ιστορικών χρόνων, στο Βυζάντιο και στα μεταβυζαντινά χρόνια με τις παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές.

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς λειτουργεί υπό την εποπτεία της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου Μαρίας-Χριστίνας Τσιάμα.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς επισημαίνει την προσφορά της κ. Γεωργιτσογιάννη στον Δήμο και από την πλευρά του επιστημονικού συνεργάτη στο εγχείρημα ένταξης του Κοιμητηρίου Κηφισιάς στα σημαντικά κοιμητήρια της Ευρώπης και την ευχαριστεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet