Γ. Μυλωνάκης: Οι επενδύσεις στους Παιδικούς Σταθμούς είναι στοιχειώδης υποχρέωση μιας δημοτικής αρχής
Κοινωνία

Γ. Μυλωνάκης: Οι επενδύσεις στους Παιδικούς Σταθμούς είναι στοιχειώδης υποχρέωση μιας δημοτικής αρχής

Τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ) επισκέφθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου ομάδα μελών της δημοτικής παράταξης Αλλάζουμε, αποτελούμενη από τον επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μυλωνάκη, τους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Λογοθέτη και Κώστα Χατζηανδρέου, την πρώην αντιδήμαρχο και υποψήφια δημοτική σύμβουλο Άννα Γάκη και τις υποψήφιες δημοτικές συμβούλους Τάνια Νικολούλια και Καίτη Βιδάλη.

Τα μέλη της δημοτικής παράταξης συναντήθηκαν με την πρόεδρο του Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ, Μαργαρίτα Δημητρίου-Καβρουδάκη και τη διευθύντρια, Αναστασία Γιαννάκη και συζήτησαν μαζί τους για θέματα λειτουργίας του Νομικού Προσώπου, αλλά και επάρκειας των σχετικών υποδομών με βάση τις ανάγκες των οικογενειών του Δήμου μας.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη του Αλλάζουμε παρουσίασαν το πλαίσιο των βασικών προγραμματικών θέσεων της δημοτικής παράταξης, «το οποίο και αποτυπώνει την αντίληψή της για τις υποχρεώσεις απέναντι στους συμπολίτες μας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει:

  1. Αύξηση των θέσεων φιλοξενίας, μέσω της δημιουργίας πρόσθετων υποδομών (άμεση ολοκλήρωση παιδικού σταθμού της οδού Αγ. Βασιλείου, αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων και οικοπέδων, μίσθωση ακινήτων).
  2. Έγκαιρο και ολοκληρωμένο προγραμματισμό, σε συνεργασία με τα στελέχη του Νομικού Προσώπου, για τη δημιουργία προϋποθέσεων και υποδομών για φιλοξενία βρεφών από 6 μηνών και ΑμεΑ.
  3. Αδειοδοτημένους, ασφαλείς και λειτουργικούς χώρους φιλοξενίας, με ασφαλείς εξωτερικούς χώρους παιχνιδιού.
  4. Έγκαιρο ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων και έγκαιρη κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό.
  5. Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών εκτός ωραρίου λειτουργίας των παιδικών σταθμών».

Μετά την επίσκεψη, ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Μυλωνάκης έκανε την εξής δήλωση:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα τους Παιδικούς Σταθμούς, ίσως την πλέον κρίσιμη κοινωνική δομή του Δήμου Αγίας Παρασκευής, αφού εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός μεγάλου αριθμού οικογενειών της πόλης μας. Και σε αυτόν τον τομέα διαπιστώσαμε ότι η παρούσα δημοτική αρχή διέψευσε τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει το 2014, όταν διεκδικούσε την ψήφο των συνδημοτών μας.

»Για τη δημοτική παράταξη “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ” η άρτια λειτουργία των Παιδικών Σταθμών είναι αδιαπραγμάτευτη. Και όταν αναφερόμαστε σε λειτουργία δεν εννοούμε απλώς την πλήρη κάλυψη φιλοξενίας των παιδιών των συνδημοτών μας, αλλά και την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

»Οι επενδύσεις σε υποδομές παιδικών σταθμών δεν είναι ούτε πολυτέλεια, ούτε παροχή που πρέπει να “διαφημίζεται” στους δημότες. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής που αντιλαμβάνεται τις σύγχρονες εκπαιδευτικές τάσεις, αλλά και τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας. Κι αυτό ακριβώς θα πράξουμε ως διοίκηση, εάν οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής επιλέξουν να Αλλάξουν τα δεδομένα και σε αυτό τον τομέα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet