Γ. Θεοδωρακόπουλος: Δεν δικαιούται να μας κουνάει το δάχτυλο ο κ. Μαυρίδης
Πολιτική

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Δεν δικαιούται να μας κουνάει το δάχτυλο ο κ. Μαυρίδης

«Δεν δικαιούται να μας κουνάει το δάχτυλο ο κ. Μαυρίδης που χρεοκόπησε την Πεύκη και διχάζει τώρα τον ενιαίο Δήμο» τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος απαντώντας σε ανακοίνωση του νυν δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου, Τάσου Μαυρίδη.

Συγκεκριμένα, η παράταξη του κ. Γ. Θεοδωρακόπουλου, Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Δεν δικαιούται να μας κουνάει το δάχτυλο ο κ. Μαυρίδης που χρεοκόπησε την Πεύκη και διχάζει τώρα τον ενιαίο Δήμο

Ο απερχόμενος δήμαρχος, ο επονομαζόμενος και «άφαντος», που στην πενταετία έμεινε κλεισμένος στο γραφείο του και δεν πήγε ούτε σε μια γειτονιά της πόλης, είναι σε πανικό. Βλέποντας τον τελευταίο καιρό ότι βουλιάζει προσπαθεί να δείξει ότι υπάρχει αλλά επειδή γνωρίζει ότι οι πολίτες του έχουν γυρίσει την πλάτη καταφεύγει στο προσφιλές για τους αποτυχημένους …άθλημα, αυτό των ύβρεων και της λασπολογίας. Και προσπαθεί να πλήξει, με κτυπήματα κάτω από τη ζώνη, όποιον νομίζει ότι τον ενοχλεί. Ακόμα και τους πολίτες που πάνε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να εκθέσουν τα προβλήματά τους υβρίζει όταν δεν του αρέσουν οι παρατηρήσεις τους.

Φυσικά ο κύριος στόχος του είναι ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, οποίος λειτουργεί με χαμηλούς γενικά τόνους κι έχει πάντα τεκμηριωμένα επιχειρήματα τα οποία ο απερχόμενος δήμαρχος δεν μπορεί να τα αντικρούσει. Το ίδιο ισχύει και για τη δημοτική μας παράταξη Συμμαχία Πολιτών η οποία είναι ανεξάρτητη και δεν παίρνει γραμμή από κόμματα και συμφέροντα.

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ο κ. Μαυρίδης αναφέρθηκε με δελτίο τύπου στις  ανακοινώσεις της Συμμαχίας Πολιτών, σχετικά με τα χάλια των αθλητικών υποδομών και ιδιαιτέρως για την μεγάλη του γκάφα να μην βάλει στη μελέτη της ανάπλασης του σταδίου, που το φτιάχνει η Περιφέρεια Αττικής και όχι ο δήμος, την αντικατάσταση του κατεστραμμένου τάπητα (ταρτάν) του στίβου. Χωρίς να απαντάει για την ταμπακιέρα εξαπολύει μια επίθεση λασπολογίας στο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο. Γι αυτό παίρνει σήμερα τις απαντήσεις του.

Αλλά θα πρέπει να γνωρίζει ο «άφαντος» δήμαρχος ότι «δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο σε κανέναν» γιατί ήταν αυτός που το 2006 (αφού θέλει να πάμε πίσω δεν θα του χαλάσουμε το χατίρι), ως αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών του κ. Καμάρα άφησε έναν χρεοκοπημένο δήμο στη διοίκηση του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, η οποία όταν ανέλαβε, όχι μόνο βρήκε τα ταμεία άδεια, αλλά διαπίστωσε ότι τρεις ημέρες πριν φύγουν είχαν πάρει χρήματα από το Υπουργείο έναντι της επιχορήγησης του επόμενου έτους.

Και για να μην λέει ανοησίες ο κ. Μαυρίδης, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών και αναπληρωτής δημάρχου, άφησε 2006 στον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο 20.000.000 και πλέον εκατομμύρια χρέη και υποχρεώσεις. Που αναλύονται ως εξής!

  1. 10.000.000 από δάνεια και τόκους της τετραετίας
  2. 4.500.000 ληξιπρόθεσμα στο δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα. ( 600.000 είχαν μόνο στο πολιτιστικό).
  3. 1.000.000 πρόσθετο δάνειο  για να ξεπληρωθεί η πλατεία Πέρου. 
  4. 1.350.000 για την υπόθεση του δάσους Μορέλα με δικαστική απόφαση.
  5. 1.000.000 λόγω προκαταβολής των ΚΑΠ και λόγω του ότι είχαν διαθέσει το 2006 τα χρήματα του Θησέα των ετών 2007,2008, 2009.
  6. 1.100.000 ευρώ για την μονιμοποίηση των 20 υπαλλήλων των δημοτικών επιχειρήσεων που είχαν προσληφθεί στη θητεία της περιόδου Καμάρα-Μαυρίδη.
  7. 400.000 ευρώ για δικαστικές εκκρεμότητες.
  8. 300.000 ευρώ για να λειτουργήσουν σωστά τα δήθεν ολοκληρωμένα έργα τους. 

Επί πλέον σε αυτά τα 20.000.000 εκατομμύρια ευρώ ο κ. Μαυρίδης

Α) Άφησε τα σχολεία χωρίς να έχουν βαφτεί για δέκα χρόνια. Προσθέστε 1.000.000 δαπάνες για ριζική ανακαίνιση.

Β) Άφησε τον δήμο χωρίς εξοπλισμό, λεωφορεία, αυτοκίνητα καθαριότητας, φορτηγά, γερανούς, υδροφόρα, περιπολικά κλπ. Προσθέστε 1.000.000 ευρώ.

Γ)  Άφησε τον δήμο χωρίς ούτε μια παιδική χαρά της προκοπής. Προσθέστε 500.000 ευρώ.

Αυτό τον δήμο παρέδωσαν στο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και τώρα με θράσος έρχονται να κουνήσουν το δάχτυλό τους αντί να πάνε να κρυφτούν. Κι όταν το 2011 τους παραδόθηκε ένας ανθρώπινος, λειτουργικός και πεντακάθαρος δήμος με ταμείο περίπου 1,5 εκατ. και υποχρεώσεις τρίτων προς το δήμο άλλα 3,5 εκατ. Μάλιστα δεν ενημέρωσαν με πλήρη στοιχεία το Υπουργείο για να δώσουν ψεύτικη εικόνα. Κι άρχισαν μετά με γκεμπελίστικες μεθόδους να πετάνε λάσπη.

Εκτέθηκε για τα ψέματα που έλεγε για το ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης, για το οποίο ούτε ο προκάτοχός του κ. Φωκιανός έβαλε ένα τούβλο 12 χρόνια (2002-2014), ούτε βέβαια και ο ίδιος στην πιο αποτυχημένη θητεία δημάρχου της Αττικής (2014-2019). Κι αφού καρφώνει τον κ. Φωκιανό ότι δεν του άφησε μελέτες μας λέει το περίφημο «επιλύουμε όλες τις εκκρεμότητες…». Καλά θέλει άλλα δώδεκα χρόνια για να μαζέψει χαρτιά που το πολύ να τους πάρουν ένα μήνα.

Λέει και το άλλο: «έχουμε δεσμεύσει στον προϋπολογισμό Περιφέρειας 2.150.000 για την αποπεράτωση». Ξεχνάει όμως να πει ότι χωρίς προγραμματική σύμβαση δεν γίνεται τίποτα, δεν δεσμεύονται χρήματα. Και η Περιφέρεια Αττικής περιμένει από τον Οκτώβριο του 2017, δηλαδή 18 μήνες,  να πάνε την άδεια για να πέσουν οι υπογραφές. Αλλά επάνω από όλα ο κ. Μαυρίδης ξεχνάει ότι το χώρο του ημιτελούς κλειστού τον είχε μετατρέψει (όπως και ο κ. Φωκιανός) σε… χωματερή της πόλης με συνέπεια ο Εισαγγελέας να έχει στείλει τον κ. Μαυρίδη κατηγορούμενο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Όπως ξεχνάει ότι πριν από τρία χρόνια ήθελε εκεί να δημιουργήσει το πράσινο σημείο δηλαδή τον χώρο μεταφόρτωσης απορριμμάτων της περιοχής. Και δεν τον αφήσαμε με τον αγώνα που κάναμε μαζί με φορείς και κατοίκους.

Για το κλειστό του Ηλιακού επίσης δεν πρέπει να μιλάει γιατί εκτίθεται διπλά. Το έργο το ακύρωσαν ο ίδιος ο κ. Μαυρίδης μαζί με τον κ. Φωκιανό, όπως αποδεικνύεται από έγγραφο- ντοκουμέντο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) προς το δήμο (εισερχόμενο στο δήμο μας 279/13-01-2011) που παραθέτουμε. Ρωτούσε ο ΟΣΚ όταν στο δήμο είχε αλλάξει η δημοτική αρχή αν θέλετε ή όχι το κλειστό. Αυτί λοιπόν το ακύρωσαν και είναι ΨΕΥΤΕΣ  όταν μεταφέρουν αλλού τις μεγάλες ευθύνες τους.  

Όσο για τον πανικό που έχει ο κ. Μαυρίδης και τα εγκληματικά του λάθη στην υπόθεση των έργων του σταδίου Πεύκης τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Καταρχήν με την ανακοίνωσή του αυτογελειοποιείται, γιατί εμμέσως παραδέχεται ότι το θέμα του ελαστικού τάπητα όντως δεν υπήρχε στην μελέτη του δήμου προς την περιφέρεια και γι αυτό ψηφίζεται ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο η νέα διαδικασία, η οποία απαιτεί όμως νέο διαγωνισμό. Κι εδώ λοιπόν τον υποχρεώσαμε να το …θυμηθεί. Μόνο που τώρα η γκάφα του κ. Μαυρίδη στοιχίζει 74.500 ευρώ στους πολίτες του δήμου μας. Ποιος θα τα πληρώσει αυτά;  Όχι βεβαίως ο απερχόμενος  αλλά οι πολίτες.

Υ.Γ 1: Στην χθεσινή προεκλογική ομιλία του απερχόμενου δημάρχου ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος είχε πάλι την… τιμητική μου. Αυτό σημαίνει πανικό για τον κ. Μαυρίδη και καλά μαντάτα για εμάς. Γιατί σε ποιο δένδρο επιτίθενται; Σε αυτό που κάνει καρπούς. Μα άλλα λόγια σε αυτούς που φοβούνται. Αλλά θα επανέλθουμε…

Υ.Γ. 2: Κι επειδή λένε για τον ελαστικό τάπητα του 2006 και την άποψή μου γι αυτόν παραποιούν τις απόψεις μου ότι είπα τάχα ότι θα τον άλλαζα. Είναι ψέμα ότι έλεγα ότι θα τον αλλάξω. Με ποια λεφτά; Δεν είχαν αφήσει ούτε ευρώ στα ταμεία. Και δεν κάναμε τότε στο δήμο ούτε κούλουμα.

Υ.Γ. 3: Παραδεχόμαστε πάντως ότι ο κ. Μαυρίδης διέπρεψε σε δυο θέματα. Στην φορολογία των κατοίκων και στην καθιέρωση των διπλών παρελάσεων, δηλαδή στη διχαστική πολιτική.  

Έγγραφο της ΟΣΚ Α.Ε. προς τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet