Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Συνεχίζουν τον αγώνα για τον ΧΕΥ9 οι κάτοικοι του Πατήματος Χαλανδρίου – Νέες καταγγελίες για τη διοίκηση Ρούσσου

0
312 Προβολές

Συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά της λειτουργίας Χώρου Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον ΧΕΥ9 οι κάτοικοι του Πατήματος Χαλανδρίου, οι οποίοι καταγγέλλουν τη στάση του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, κατά την παράστασή τους στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τελικώς η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε και, όπως ενημερώνει η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Πατήματος Χαλανδρίου, η δημοτική Αρχή ζήτησε την παρουσία της Αστυνομίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Επιτροπής:

Δυνατή παρουσία είχαν, για άλλη μία φορά, οι κάτοικοι του Πατήματος Χαλανδρίου, στις 12 Απριλίου 2019, που ζήτησαν τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, για την επίτευξη διαλόγου με τη δημοτική Αρχή. Ο δήμαρχος με την πλειοψηφούσα παράταξη, ενώ είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τους τόσους κατοίκους, που είχαν συγκεντρωθεί, παρά τη βροχή, στο παλαιό δημαρχείο Χαλανδρίου, τάχθηκε, για μία ακόμα φορά, ΑΠΕΝΑΝΤΙ από τους κατοίκους, τα δικαιώματα των οποίων θα έπρεπε να σέβεται και να υπερασπίζεται. Αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ζητήθηκε από τη δημοτική Αρχή η παρουσία της Αστυνομίας και της Ομάδας ΔΙΑΣ, αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι πολίτες.

Αίτηση της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Πατήματος Χαλανδρίου, που κατατέθηκε, υπογράφηκε από τους δημοτικούς συμβούλους Χαλανδρίου, προκειμένου να συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τις επόμενες ημέρες, για τη συζήτηση του ζητήματος του ΧΕΥ 9 και την ανάκληση της ανάθεσης των 13 μελετών που θα επιβαρύνουν τον Δήμο Χαλανδρίου με καταβολή 650.000,00 ευρώ, για ένα έργο που είναι καταφανώς μη λειτουργικό και στηρίζεται σε παράβαση σωρείας νομοθετικών διατάξεων, για τις οποίες θα γίνει επίκληση στα αρμόδια Δικαστήριο, την κατάλληλη στιγμή.

Ο δήμαρχος και οι σύμβουλοί του αρνήθηκαν τη συζήτηση για τον ΧΕΥ 9, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, και φωνάζοντας το σύνθημα «εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», με σκοπό να στρέψουν τον λαό του Χαλανδρίου εναντίον των κατοίκων Πατήματος Χαλανδρίου, επέλεξαν τελικά τον δρόμο της φυγής, μην έχοντας απαρτία για τη συζήτηση των λοιπών θεμάτων της ημερησίας διάταξης, αφού οι 19 δημοτικοί σύμβουλοι, εκπροσωπώντας το 83% της εκλογικής συναίνεσης, βρίσκονταν έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, αναγνωρίζοντας ότι είναι ΑΣΥΜΒΑΤΗ η λειτουργία Χώρου Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), ΚΔΑΥ και αμαξοστασίου, δίπλα στις προϋπάρχουσες κατοικίες, τα σχολεία, τα ιατρεία, τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, εύλογος, καθαρός, μακριά από κομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες και θα συνεχισθεί μέχρι την απόλυτη δικαίωσή μας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up