Γ. Μυλωνάκης: Μαζί με τους πολίτες θα κάνουμε πράξη το όραμά μας για μια «πράσινη» Αγία Παρασκευή
Ποιότητα Ζωής

Γ. Μυλωνάκης: Μαζί με τους πολίτες θα κάνουμε πράξη το όραμά μας για μια «πράσινη» Αγία Παρασκευή

«Στον αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής οι δημοτικές αρχές οφείλουν να έχουν ενεργό ρόλο και λόγο, επιδιώκοντας καταρχάς τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων και ενδιαφερόμενων φορέων της κοινωνίας. Δηλαδή δημόσιων ή ιδιωτικών φορέων και επιχειρήσεων, φορέων της κοινωνικής οικονομίας, ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων, καθώς και της κοινωνίας των πολιτών».

Με αυτήν την επισήμανση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξη Αλλάζουμε, υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της συζήτησης για την Κλιματική Αλλαγή, στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, στο Πέτρινο Κτήριο του πάρκου «Στ. Κώτσης». Μια εκδήλωση που πλαισίωσαν με την παρουσία τους καταξιωμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι των οργανώσεων Greenpeace Greece και WWF Greece, υπό τον συντονισμό του ομότιμου καθηγητή του ΕΚΠΑ Απόστολου Παναγιώτου.

Ο Γ. Μυλωνάκης παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού του για το Περιβάλλον, το οποίο κινείται πάνω σε τρεις βασικούς άξονες και θα υλοποιηθεί μέσα από 14 στοχευμένες δράσεις, με στόχο την περιβαλλοντική θωράκιση της Αγίας Παρασκευής.

Ο επικεφαλής των Αλλάζουμε μίλησε, μεταξύ άλλων, για την ανάγκη υιοθέτησης μιας ολοκληρωμένης «πράσινης» στρατηγικής για την πόλη, στην οποία υλοποίηση της οποίας θα συμμετάσχουν με διακριτούς ρόλους τόσο η νέα διοίκηση του Δήμου, όσο και οι ίδιοι οι πολίτες.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι ομιλητές της εκδήλωσης και συγκεκριμένα ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace, που ανέπτυξε το θέμα «Πώς η ηλιακή ενέργεια μπορεί να συνεισφέρει σε μια κοινωνία δίκαιη – Ενεργειακή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας», ο δρ. Σταύρος Μαυρογένης, συνεργάτης Ενεργειακής και Κλιματικής Αλλαγής WWF Ελλάς, που μίλησε για το θέμα «Ο στόχος του 1,5°C – Επιπτώσεις και μέτρα αναχαίτισης της κλιματικής αλλαγής και ο Απόστολος Παναγιώτου, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, που αναφέρθηκε στο θέμα «Ενέργεια – Περιβάλλον – Κλιματική Αλλαγή & Κοινωνική Ευθύνη».

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δημότες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα στους ομιλητές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Κρητικίδης, Γιάννης Λογοθέτης, Ελισάβετ Πετσατώδη και Κώστας Χατζηανδρέου, καθώς και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Αθανασίου, Κατερίνα Βιδάλη, Άννα Γάκη, Πέτρος ΔιακογιάννηςΣύλβια Ζαχαριάδη, Βασίλης Κάκκος, Δημήτρης Καλογριάς, Ορέστης Κύρτσης, Τάσος Μπομπόνης, Τάνια Νικολούλια, Γιάννης Παλαμίδας, Έφη Παστίδου, Χρήστος Πένητας, Γιώργος Σάρρας, Χριστίνα Ρόκα και Λαμπρινή Σιούλα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet