Αριάδνη Κουμεντάκου: Οι νέοι είμαστε εδώ και μας νοιάζει!
Πολιτική

Αριάδνη Κουμεντάκου: Οι νέοι είμαστε εδώ και μας νοιάζει!

Κάποιοι «προβληματιστήκαν» με την απόφαση μου να συμμετέχω ως υποψήφια στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. «Δεν το περιμένατε» μερικοί,  άλλοι ήσασταν απλώς λίγο καχύποπτοι. Γιατί; Πώς; Από πού κι ως πού; Όχι, δεν είμαι έμπειρη και βέβαια δεν ξέρω τις λύσεις στα προβλήματα της πόλης. Ζω, περπατώ, βγαίνω με φίλους, ψωνίζω, πετάω τα σκουπίδια του σπιτιού μου, χρησιμοποιώ την συγκοινωνία, αθλούμαι, βλέπω αυτό που είναι και αυτό που μπορεί να γίνει η Αγία Παρασκευή.

Γράφει η Αριάδνη Κουμεντάκου*

Για την πόλη μου θέλω οι όντως έμπειροι και όσοι γνωρίζουν τις λύσεις να ξέρουν ότι οι νέοι είμαστε εδώ και μας νοιάζει. Στην πραγματικότητα είμαστε οι πιο άμεσα ενδιαφερόμενοι. Είμαστε αυτοί που συνήθως «λουζόμαστε» όσα οι άλλοι αποφασίζουν για εμάς.

Δείτε, λοιπόν, την υποψηφιότητά μου σαν μια απλή δήλωση και μια σταράτη υπόσχεση. Δηλώνω ότι το πού και το πώς ζω με νοιάζει και πέρα από την πόρτα του σπιτιού μου. Και υπόσχομαι ότι θα με ενδιαφέρει πάντα.

Η πόλη δεν είναι δουλειά άλλων. Αν δεν τη νοιαστούμε εμείς, δεν θα την νοιαστεί κανείς. Αν δεν την καθαρίσουμε εμείς, δεν θα την καθαρίσει κανείς. Αν δεν την αγαπάμε εμείς, κανείς δεν θα το κάνει.

Η πόλη μας πρέπει να είναι ασφαλής, καθαρή, ήσυχη, προσπελάσιμη, βολική και τακτοποιημένη. Φιλική στους επισκέπτες, ελκυστική για μόνιμη εγκατάσταση, εξυπηρετική για τους γονείς και τα παιδιά, όμορφη από κάθε άποψη. Με υγιή οικονομική δραστηριότητα, γεμάτα μαγαζιά και καθαρό αέρα. Με αγάπη στις τέχνες, με έμφαση στον πολιτισμό, εύκολα προσβάσιμη από τους συμπολίτες μας με αναπηρίες και με φροντίδα για τις ανάγκες ακόμα και των ζώων.

Όποιος βρίσκει δύσκολο να ζει μέσα από την πόρτα του, ας αναλογιστεί πόσο δύσκολο είναι να μοιραστούμε και να διαχειριστούμε όλον τον υπόλοιπο χώρο με επιτυχία.

Όποιος είναι υποψήφιος, είναι αυτονόητο ότι ζητάει ψήφο. Άρα θα ήταν υποκριτικό αν δεν σας το ζητούσα. Πριν όμως από αυτό σας ζητώ απλώς να ψηφίσετε! Ειδικά η γενιά μου! Χωρίς να αποτελεί αγγαρεία, ούτε υποχρέωση σε κολλητούς και συγγενείς, αλλά επειδή η Δημοκρατία στηρίζεται στο ενδιαφέρον σας για τα κοινά. Αν δεν νοιάζεστε εσείς, να είστε βέβαιοι ότι κανένας δεν νοιάζεται.

Τα αποτελέσματα της αδιαφορίας μας, της άρνησης να εμπλακούμε σε όσα καθορίζουν την ποιότητα της καθημερινότητας μας, είναι έργο που έχουμε ξαναδεί. Για την ακρίβεια έχουμε ξαναπαίξει ως κομπάρσοι. Αλλάζουμε. Συμμετέχουμε.

* Φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αγίας Παρασκευής με τη δημοτική παράταξη Αλλάζουμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet