Τελευταίο εθελοντικό πότισμα στο Πεντελικό για φέτος
Αυτοδιοίκηση

Τελευταίο εθελοντικό πότισμα στο Πεντελικό για φέτος

Με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών και εργαζομένων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και παρόντος του προέδρου του Συνδέσμου Γιώργου Πατούλη και μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε το 4ο εθελοντικό πότισμα στις περιοχές του Πεντελικού όρους που δεντροφυτεύθηκαν κατά τις προηγούμενες περιόδους. Η τελευταία αυτή ποτιστική δράση, με την οποία ολοκληρώθηκε η φετινή προσπάθεια του Συνδέσμου για να κρατηθούν ζωντανά τα νέα δεντράκια στο βουνό κόντρα στη ζέστη του καλοκαιριού, πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία φορά σε συνεργασία µε τη Γενική Γραµµατεία Πολιτικής Προστασίας και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής 31 Αυγούστου, μεμονωμένοι εθελοντές, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων μαζί με τους ανθρώπους και τις υδροφόρες του ΣΠΑΠ, αλλά και από την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αμαρουσίου, Πεντέλης, Παλλήνης και Διονύσου, συγκεντρώθηκαν στο σημείο συνάντησης, και όλοι μαζί συμμετείχαν στην τελευταία για το φετινό καλοκαίρι δράση.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο αντιδήμαρχος Πεντέλης Ιωάννης Ζώης, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου από τον Δήμο Πεντέλης Βλάσης Σιώμος, ο δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής Αναστασία Καραμάνου, ο υπεύθυνος του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΣΠΑΠ Νίκος Σταθόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εθελοντικών ποτισμάτων για το 2014, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Με την πολύτιμη υποστήριξη και τη συμμετοχή των εθελοντών μας, και φέτος ολοκληρώσαμε τα καλοκαιρινά μας ποτίσματα κάνοντας ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθειά μας να δούμε τους κόπους μας να πιάνουν τόπο. Το έργο που έχουμε αναλάβει, να επαναφέρουμε στο πολύπαθο Πεντελικό την πρότερη φυσική ομορφιά του, δεν είναι εύκολο. Απαιτεί όλοι να επιδείξουμε τη δέουσα ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση και με ικανοποίηση βλέπουμε ότι οι συνοδοιπόροι μας σε αυτή την προσπάθεια είναι πολλοί. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους όσοι στήριξαν με τη συμμετοχή τους και αυτό το καλοκαίρι τα ποτίσματα μας στις πλαγιές του Πεντελικού. Όλοι μαζί συνεχίζουμε την προσπάθεια και τον επόμενο χειμώνα με νέες αναδασώσεις».

Από ομάδες το «παρών» στο τελευταίο πότισμα έδωσαν εργαζόμενοι του Συνδέσμου, η πολιτική προστασία του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Πεντέλης, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ).

Για την πραγματοποίηση του ποτίσματος συνεργάστηκαν τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου, τα γραφεία ΣΠΑΠ, Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου, που φρόντισε για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των εθελοντών από και προς το σημείο του ποτίσματος όπως, επίσης, το δημοτικό ασθενοφόρο που ήταν στη διάθεση των εθελοντών για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet