Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Παρεμβάσεις Κ. Ρώτα για ΧΕΥ και νηπιαγωγεία Αμαρουσίου

0
96 Προβολές

Σε παρεμβάσεις για τα θέματα των ΧΕΥ, αλλά και της φιλοξενία των παιδιών στα νηπιαγωγεία προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ρώτας.

Μέσω επιστολών που απευθύνει προς τον δήμαρχος και τον πρόεδρο του Δημοτικούς Συμβουλίου, ο κ. Ρώτας, αφού ζητά τη σύγκληση του Σώματος για την εξέταση των παραπάνω θεμάτων, προτείνει:

Για τον ΧΕΥ Κύμης: Να προχωρήσει άμεσα ο πολεοδομικός χαρακτηρισμός του χώρου σε χώρο πρασίνου ψυχαγωγίας και αθλητισμού, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της περιοχής, ως ελάχιστο αντιστάθμισμα για την υποβάθμιση που έχει υποστεί η περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Για τον ΧΕΥ στον Άγιο Θωμά: Συγκεκριμένα, η πρόταση για πολεοδομικό χαρακτηρισμό αφορά σε: Να χαρακτηρισθεί ως χώρος πρασίνου και δημοτικών υπηρεσιών περιορισμένης δόμησης, με συντελεστή 20%.

Για τα νηπιαγωγεία: Εφόσον δεν εξαιρεθεί ο Δήμος και πρέπει να εγγραφούν στα νηπιαγωγεία  οι επιπλέον μαθητές/τριες να δοθεί η δυνατότητα στον Δήμο Αμαρουσίου, με διαδικασίες εξπρές, να προβεί στην προμήθεια προκατασκευασμένων αιθουσών που θα πληρούν τις προϋποθέσεις των προδιαγραφών, με ταυτόχρονη χρηματοδότησή τους ή με ευθύνη της Περιφέρειας ή άλλου αρμόδιου φορέα, να τοποθετήσει αυτές τις αίθουσες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up