Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Ερωτήματα Λαϊκής Συσπείρωσης για τη δίχρονη προσχολική αγωγή και άλλα ζητήματα παιδείας στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

0
275 Προβολές

Με βάση το νέο νόμο του υπουργείου Παιδείας που θέσπισε τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, ο Δήμος Λυκόβρυσης – ΠΕύκης υποχρεούται όλα τα προνήπια που μέχρι πρότινος ήταν στους παιδικούς σταθμούς να τα εντάξει στα νηπιαγωγεία. Με ευθύνη του υπουργείου αλλά και των Δήμων δεν έχει προχωρήσει από άποψη υποδομών, παιδαγωγών και άλλου προσωπικού καμία ενέργεια που να μπορεί να διασφαλίζει ότι το μέτρο αυτό θα υλοποιηθεί, σωστά με βάση τις ανάγκες των παιδιών, των εργαζόμενων και των γονέων, σημειώνει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Η ίδια υποστηρίζει ότι ήδη το υπουργείο έχει στείλει «εντολές» για κοντέινερ σε προαύλια σχολείων, ακόμα και λυκείων, που θα στεγάσουν τις σχολικές αίθουσες νηπίων 4χρονων και 5χρονων παιδιών.

Σε συνάρτηση με την οικοδόμηση, που όμως έχει σταματήσει, νέου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου στην περιοχή του Ηλιακού Χωριού, που μπορεί να δώσει ανάσα σε δεκάδες οικογένειες αλλά και παιδιά που στοιβάζονται σε σχολικές αίθουσες και κοντέινερ, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Παναγιώτης Ασβεστάς και Αλέξανδρος Βαλσαμής ερωτούν τη δημοτική αρχή:

  1. Τι ενέργειες έχει κάνει για να υλοποιήσει το σωστό μέτρο της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, σε σωστές υποδομές, προσωπικό;
  2. Τι μέτρα έχει πάρει ώστε να διασφαλίσει και τις θέσεις εργασίας των παιδαγωγών στους παιδικούς σταθμούς, να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις που θα γίνουν χωρίς περιορισμούς, αλλά και να δημιουργηθεί βρεφικό τμήμα;
  3. Πώς προχωράνε οι εργασίες για την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου στο Ηλιακό Χωριό και αν θα είναι έτοιμο να δεχθεί παιδιά την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up