Ολοκληρώθηκε το 5o Φεστιβάλ Θεατρικών Βραβείων Δήμου Κηφισιάς
Πολιτισμός

Ολοκληρώθηκε το 5o Φεστιβάλ Θεατρικών Βραβείων Δήμου Κηφισιάς

Με την μοναδική ερμηνεία στον ρόλο του Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ιωάννη Τσιμισκή ο Σάββας Παρίτσης μάγεψε το θεατρόφιλο κοινό της Κηφισιάς την Παρασκευή 14 Ιουνίου κλείνοντας για φέτος το 5o Φεστιβάλ Θεατρικών Βραβείων Δήμου Κηφισιάς 2019 και τη Διαγωνιστική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων που διοργάνωσε το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Για μια εβδομάδα στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς το θεατρόφιλο κοινό της Κηφισιάς είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει κλασικά και πρωτότυπα θεατρικά έργα με τη συμμετοχή τεσσάρων ερασιτεχνικών θιάσων αλλά και να απολαύσει ερασιτέχνες ηθοποιούς σε κλασσικούς ρόλους που ήταν ισάξιοι των επαγγελματιών.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ και μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης «Βραχονησίδα» ή «Ο ύπνος του Ελπήνορα» από το Ελληνικό Ποιητικό Θέατρο ακολούθησε η απονομή των Θεατρικών βραβείων από την Καλλιτεχνική επιτροπή για τους ερασιτεχνικούς Θιάσους που συμμετείχαν στην Διαγωνιστική Συνάντηση του 5ου Φεστιβάλ Θεατρικών Βραβείων.

Το βραβείο Καλύτερης Θεατρική Παράστασης απονεμήθηκε στη Θεατρική Ομάδα Act-ώρες που παρουσίασε το Θεατρικό έργο «Δρ. Τζέκυλ και κ. Χάιντ… αλλιώς».

Το Βραβείο του Α΄ Ανδρικού Ρόλου απονεμήθηκε στον Δημήτρη Βάτσο ερμηνεύοντας τον ομώνυμο ρόλο του Δρ. Τζέκυλ.

Το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας απονεμήθηκε επίσης στην σκηνοθέτη της παράστασης «Δρ. Τζέκυλ και κ. Χάιντ… αλλιώς» κα. Εύχαρις Παπαϊωάννου αποσπώντας τα χειροκροτήματα του κόσμου για την παράσταση που δημιούργησε.

Το βραβείο του Α΄ Γυναικείου Ρόλου απονεμήθηκε στη Γιούλη Καραουλάνη της Ερασιτεχνικής Ομάδας του Πολιτιστικού Κέντρου των ΕΛΤΑ για την ερμηνεία της ως Μήδεια στο ομώνυμο έργο του Μποστ.

Καλλιτεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ Θεατρικών Βραβείων Δήμου Κηφισιάς 2019 και της Διαγωνιστικής Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων ήταν η Κική Αυγουστάτου (σκηνοθέτις, ηθοποιός), το μέλος της θεατρικής ομάδας του Δήμου Κηφισιάς, Αχιλλέας Κουρέπης και ο σκηνοθέτης Μιχάλης Μαραγκός.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ η είσοδος για το κοινό ήταν δωρεάν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet