Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ν.Δ. αγκαλιάζει όλο και πλατύτερα κοινωνικά στρώματα έξω από τις κομματικές γραμμές της
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ν.Δ. αγκαλιάζει όλο και πλατύτερα κοινωνικά στρώματα έξω από τις κομματικές γραμμές της

Με στόχο να ενημερώσει τους αναγνώστες του ενόψει των Εθνικών Εκλογών του 2019, το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ δίνει τον λόγο σε υποψηφίους βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας του Βορείου Τομέα Αθηνών, τον οποίο και καλύπτει ειδησεογραφικά, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους για όσα έγιναν, αλλά και όσα απαιτούνται να γίνουν στον τόπο μας.

Στο πλαίσιο αυτό, θέσαμε υπόψη τους 5 ερωτήματα, τα οποία και τους καλούμε να απαντήσουν εκφράζοντας το πλαίσιο των αρχών που χαρακτηρίζει τους κομματικούς χώρους που εκπροσωπούν.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και υποψηφίου βουλευτή Άδωνι Γεωργιάδη:

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, που θα πρέπει να έχει κάθε ψηφοφόρος στο μυαλό του καθώς προσέρχεται στην κάλπη;

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου αποτελούν την αφετηρία μιας νέας εποχής για την Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός θα προσέλθει στις κάλπες με πραγματικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στο παλιό και στο καινούργιο. Ανάμεσα στο χθες και στο αύριο. Ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Μετά από τα 4,5 χρόνια της καταστροφικής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., οι πολίτες θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε όλοι. Για μια ισχυρή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για να ανασάνει η Ελλάδα και να πάει μπροστά ο τόπος.

Αν σας ζητούσαμε να μας εκτιμήσετε τον βαθμό εμπιστοσύνης των πολιτών προς τα υπάρχοντα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, χρησιμοποιώντας μία κλίμακα από το 1 έως το 10, ποιον αριθμό θα επιλέγατε και για ποιον λόγο πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

«Εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί, η μεταρρυθμιστική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα οδηγήσει οριστικά τη χώρα στην έξοδο από την κρίση».

Είναι γεγονός ότι κατά την περίοδο της κρίσης και της ανόδου του λαϊκισμού η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα της χώρας κλονίστηκε. Τα ψέματα και ο διχαστικός λόγος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τόσο πριν αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας όσο και μετά, δημιούργησαν τεράστια ζημιά.

Παράλληλα, όμως, έκαναν τον κόσμο να αντιληφθεί το μέγεθος της κοροϊδίας και να τους γυρίσει την πλάτη. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά και των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών, απέδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία αγκαλιάζει όλο και πλατύτερα κοινωνικά στρώματα που βρίσκονται έξω από τις κομματικές γραμμές της.

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι τεράστια και είμαι βέβαιος, ότι ως πρωθυπουργός θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών τους.

Ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος, ποια θεωρείτε ως τα 5 μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας που θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα και κατά προτεραιότητα η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές;

Προτεραιότητές μας θα είναι η άμεση μείωση των φόρων, η ασφάλεια των πολιτών, η πάταξη της γραφειοκρατίας, η αλλαγή του εκλογικού νόμου και οι στοχευμένες παρεμβάσεις στην Παιδεία και στην Υγεία.

Όλα αυτά θα γίνουν άμεσα. Δεν θα αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη.

Αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις επερχόμενες εκλογές, πόσο εφικτό βλέπετε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ κομμάτων, ώστε να μην οδηγηθούμε εκ νέου στις κάλπες;

Ανεξαρτήτως αυτοδυναμίας, η Ν.Δ. θα επιδιώξει να πετύχει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις για το καλό της χώρας. Όλα αυτά θα τα δούμε και θα τα συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα.

Διανύουμε τον 10ο χρόνο οικονομικής κρίσης και ακόμη ο μέσος Έλληνας υφίσταται σοβαρές πιέσεις εξαιτίας της. Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι ευθύνες του κόμματος που εκπροσωπείτε τόσο στο ξέσπασμα αυτής της κρίσης, όσο και στη μη αντιμετώπισή της μέχρι σήμερα;

Όλες οι κυβερνήσεις φέρουν ευθύνες, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο, για την οικονομική κρίση που γονάτισε την ελληνική κοινωνία. Η Ν.Δ. έχει κάνει την αυτοκριτική της και έχει παραδεχτεί τα λάθη της. Όμως, έχει αποδείξει και την ικανότητα των στελεχών της να χειρίζονται με επιτυχία δύσκολες καταστάσεις.

Σας θυμίζω ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά παρέλαβε μια κατεστραμμένη οικονομία και ένα διαλυμένο κράτος και παρέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα μια οικονομία σε ανάπτυξη και ένα κράτος που λειτουργούσε. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί, η μεταρρυθμιστική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα οδηγήσει οριστικά τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet