«Ψήλωσε» με Άλεξ Βουγιούκα ο Πανερυθραϊκός!
Αθλητισμός

«Ψήλωσε» με Άλεξ Βουγιούκα ο Πανερυθραϊκός!

Ο Πανερυθραϊκός ΑΣ-Τμήμα Μπάσκετ ανακοίνωσε την απόκτηση του Άλεξ Βουγιούκα, ο οποίος θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας μας, την προσεχή αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Η πρώτη επαφή του 30χρονου σέντερ (2,09μ.) με την πορτοκαλί «θεά» ήταν στις Ακαδημίες του Άρη Γλυφάδας, απ’ όπου μετακινήθηκε στον Ηλυσιακό και εν συνεχεία στον Πανιώνιο, για την τελευταία χρονιά του ως έφηβος (2006-2007), συμμετέχοντας παράλληλα και στην ανδρική ομάδα του «Ιστορικού», όπως αναφέρει ο Σύλλογος.

Τα επόμενα χρόνια τον βρήκαν στις ΗΠΑ, όπου ακολουθώντας το παράδειγμα το αδερφού του Ίαν, συνδύασε το μπάσκετ με τις σπουδές. Η πορεία του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ξεκίνησε στο Blair Academy (Prep School), ενώ τα τέσσερα επόμενα χρόνια (2008-2012) αγωνίστηκε στην Division I, αρχικά με το Indian Hills (Junior College) ως freshman, μετέπειτα με το Marist College και τέλος με το University of Texas at San Antonio (UTSA) για δύο χρόνια, του οποίου υπήρξε βασικό στέλεχος στην «παρθενική» συμμετοχή του Πανεπιστημίου στην Τελική Φάση του NCAA, ολοκληρώνοντας παράλληλα και τις σπουδές του ως πτυχιούχος Οικονομικών.

Πρώτη επαγγελματική μπασκετική του στέγη ο Κολοσσός Ρόδου, με τον οποίο αγωνίστηκε στην Α1 τη σεζόν 2012-2013, για να μεταγραφεί στη συνέχεια σε ακόμη μία ομάδα της Basket League, τον Ίκαρο Χαλκίδας, όντας σε αμφότερες βασικότατο μέλος. Την επόμενη σεζόν ο Ίκαρος επέστρεψε στην Καλλιθέα, με τον Άλεξ να ακολουθεί την ομάδα και στη Β’ Εθνική, αποτελώντας τον πρώτο σκόρερ της, για να φορέσει στη συνέχεια τη φανέλα του Εθνικού (2015-2016), φτάνοντας μία «ανάσα» από την άνοδο στην Α1!

Επόμενος σταθμός της καριέρας του ο ιστορικός Ιωνικός Νικαίας, όπου παρέμεινε για δύο χρονιές (2016-2018), κατακτώντας την άνοδο στην Α2! Την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε ο Βουγιούκας αγωνιζόταν στον ΑΣΕ Δούκα, όπου πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν και ψηφίστηκε στους κορυφαίους του πρωταθλήματος (μέλος της 2ης Καλύτερης Πεντάδας, 13,5π., 7 ριμπ.).

«Κάτι πολύ ωραίο “χτίζεται” στην Ερυθραία! »

Μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του στην ομάδα των Βορείων Προαστίων, ο Άλεξ Βουγιούκας, παραχωρώντας τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Πανερυθραϊκού, ανέφερε:

«Από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε με τον κόουτς Χουχουλή και μου αναλύθηκε το πλάνο του Συλλόγου κατάλαβα ότι κάτι πολύ ωραίο “χτίζεται” στην Ερυθραία! Εξάλλου, ο Πανερυθραϊκός αποτελεί ένα απ’ τα ιστορικότερα κλαμπ στις Εθνικές κατηγορίες, αλλά και μία απ’ τις πιο νοικοκυρεμένες και φερέγγυες ομάδες στον χώρο, γι’ αυτό και ήταν πρόκληση για μένα να φορέσω τη φανέλα του, ειδικά τώρα που περνά σε μία νέα εποχή, με επικεφαλής του τμήματος τον κ. Τσικόπουλο.

»Όσο υπάρχουν κλαμπ σαν τον Πανερυθραϊκό, με τη σιγουριά και τη συνέπεια που αποπνέει, το μπάσκετ θα συνεχίζει να είναι όμορφο! Διαθέτουμε ένα εξαιρετικό και ποιοτικότατο σύνολο ως ομάδα και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε σπουδαία πράγματα! Δεν έχω μάθει να λέω πολλά, το μόνο που θα υποσχεθώ είναι ότι θα κάνω ότι μπορώ για να φτάσει η ομάδα στους στόχους της… Τα υπόλοιπα στο γήπεδο!»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet