ΗΠΑ: Ένας στους δύο πολίτες αναμένει νέα πολύνεκρη επίθεση
Κόσμος

ΗΠΑ: Ένας στους δύο πολίτες αναμένει νέα πολύνεκρη επίθεση

Ένας στους δύο Αμερικανούς αναμένει ότι θα συμβεί σύντομα μια νέα πολύνεκρη ένοπλη επίθεση στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε το Reuters/Ipsos και δημοσιεύτηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διεξήχθη το διάστημα 7-8 Αυγούστου, το 78% των Αμερικανών θεωρεί ότι είναι πιθανό μια πολύνεκρη ένοπλη επίθεση να διαπραχθεί τους επόμενους τρεις μήνες, με το 49% των ερωτηθέντων να δηλώνει πως είναι πολύ πιθανό.

Στον αντίποδα, μόλις το 10% των ερωτηθέντων κρίνει ότι μια ένοπλη επίθεση με πολλά θύματα είναι απίθανο να συμβεί στους επόμενους τρεις μήνες, ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες λένε ότι δεν γνωρίζουν.

Η έρευνα διεξήχθη μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Ελ Πάσο στο Τέξας, στο Ντέιτον στο Οχάιο και εκείνη του Γκιλρόι στην Καλιφόρνια, τον περασμένο μήνα, που είχαν ως τραγικό απολογισμό 36 νεκρούς.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 69% των ενήλικων Αμερικανών τάσσεται υπέρ των «αυστηρών» ή «μέτριων» περιορισμών στην οπλοκατοχή. Η έρευνα καταδεικνύει, επίσης, ότι το 50% των Αμερικανών, περιλαμβανομένων των 2/3 των Δημοκρατικών και του 1/3 των Ρεπουμπλικάνων, πιστεύει ότι «ο τρόπος με τον οποίο μιλούν οι άνθρωποι για τη μετανάστευση ενθαρρύνει τις πράξεις βίας».

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι «τυχαίες βίαιες ενέργειες», μεταξύ αυτών οι μαζικές δολοφονίες, αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλειά τους, ενώ ένας στους τέσσερις αντιλαμβάνεται την πολιτικά ή θρησκευτικά υποκινούμενη εγχώρια τρομοκρατία ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλειά του. 

Οι ερωτηθέντες παραθέτουν την ψυχική υγεία, τον ρατσισμό με τη μισαλλοδοξία και την εύκολη πρόσβαση στα όπλα ως τους τρεις παράγοντες που ευθύνονται για τα περιστατικά μαζικών δολοφονιών στις ΗΠΑ, ενώ μονάχα ένας στους έξι δηλώνει ότι ευθύνονται τα βιντεοπαιχνίδια.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη διαδικτυακά στις ΗΠΑ, με τη συμμετοχή 1.116 ενηλίκων και ποσοστό σφάλματος στο +/- 3%.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet