Σε ποιες περιοχές έρχονται βροχές και καταιγίδες
Περιβάλλον

Σε ποιες περιοχές έρχονται βροχές και καταιγίδες

Μια γρήγορα κινούμενη ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει κυρίως τα βόρεια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους, από το βράδυ της Παρασκευής έως τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Περισσότερο θα επηρεαστούν η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Χαλκιδικής), η Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καθώς και περιοχές που βρέχονται από το Βορειοδυτικό Αιγαίο (Σποράδες – Βόρεια Εύβοια). Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, με μικρότερη όμως ένταση.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 27 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 30, στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 34 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 31 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση έως το βράδυ. Εξαίρεση αποτελούν τα θαλάσσια τμήματα των Δωδεκανήσων, όπου θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων έως 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα βροχών ή καταιγίδων τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 25 έως 31 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα, ιδιαίτερα στα ανατολικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ που προοδευτικά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet