Πυροσβεστική: 38 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε μία ημέρα
Κοινωνία

Πυροσβεστική: 38 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε μία ημέρα

Τριάντα οκτώ δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε διάστημα 24 ωρών, από τις 7.00 το απόγευμα της Παρασκευής έως χθες την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν 705 πυροσβέστες, 236 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ περιοδικά επιχείρησαν και τα εναέρια μέσα.

Συνδρομή παρείχαν τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τέσσερα μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού (Ε.Σ.), 13 υδροφόρες και εννέα μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, η Δασική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Αναφορικά με τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 13η Αυγούστου 2019 στην Κεντρική Εύβοια, συνεχίζουν να επιχειρούν οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και των συναρμόδιων φορέων.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μεικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet