Video

Γιώργος Πατούλης: Θα δουλέψουμε ενωμένοι, με προτεραιότητα στις ανάγκες των πολιτών

Την αποφασιστικότητά του να καταστήσει την Αττική ως μία από τις ισχυρότερες Περιφέρειες της Ευρώπης, με τον πολίτη πρωταγωνιστή, διαμήνυσε ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κατά την τελετή ορκωμοσίας του και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου.

Την τελετή χαιρέτισε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος επισημαίνοντας ότι ο «κ. Γ. Πατούλης αποτελεί εγγύηση για να γίνει η Περιφέρεια Αττικής πυλώνας ανάπτυξης» και πρόσθεσε ότι «έχει αποδείξει με το έργο του ότι ξέρει να διοικεί με ενότητα, σύνθεση και αποφασιστικότητα». Ακολούθως ο υπ. Εσωτερικών τέλεσε τον πολιτικό όρκο.

Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά σε τελετή ορκωμοσίας περιφερειακής Αρχής δόθηκε η δυνατότητα να απευθύνουν χαιρετισμό οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επιλογή που, όπως επισημαίνει η νέα διοίκηση, αποδεικνύει έμπρακτα ότι προτεραιότητα του νέου περιφερειάρχη είναι ο δημοκρατικός διάλογος, η σύνθεση και η συνεργασία.

Γ. Πατούλης: Σήμερα η Αττική κάνει μία Νέα Αρχή

Από το κατάμεστο περιστύλιο του Ζαππείου, παρουσία μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, ευρωβουλευτών, Δημάρχων, εκπροσώπων της εκκλησίας, θεσμικών φορέων, πρυτανικών αρχών, ξένων πρεσβευτών, επιχειρηματιών και πλήθους κόσμου, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι σήμερα η Αττική κάνει μία Νέα Αρχή.

«Θα πορευτούμε ως νέα διοίκηση με σχέδιο, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.Θα υπηρετήσουμε το μέτρο και θα λειτουργήσουμε με αξιοκρατία και διαφάνεια, επιδιώκοντας την ενότητα, τη σύνθεση και τη συνεργασία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα συμβάλλουμε στην οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο»

Αναφερόμενος στην επιλογή να τελεστεί η ορκωμοσία στο Ζάππειο, ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για έναν χώρο με ισχυρό συμβολισμό, επικαλούμενος την υπογραφή πριν από 40 χρόνια από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή της συμφωνίας ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ και έτσι η Ελλάδα έγινε το 10ο μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.

«Αποτελεί συνειδητή πολιτική μας επιλογή  να πραγματοποιηθεί η τελετή σ΄ένα χώρο που είναι απόλυτα ταυτισμένος με την ευρωπαϊκή ιδέα» τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε ότι αναδεικνύει την αποφασιστικότητα της νέας διοίκησης να δώσει έμφαση στην εξωστρέφεια της Περιφέρειας, με στόχο να πρωταγωνιστήσει στην οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις»

Στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι στόχος είναι η ισότιμη αντιμετώπιση και των 66 Δήμων της Αττικής, χωρίς κομματικούς ή άλλους διαχωρισμούς, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα διαμήνυσε ότι θα εργαστεί συστηματικά μαζί με τους συνεργάτες του για να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν, με σεβασμό στο έργο που προηγήθηκε και ότι δεν θα διστάσει να «συγκρουστεί» με ξεπερασμένες αντιλήψεις και ιδεοληψίες.

«Επειδή ακριβώς είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών της Αττικής. Θα επιδιώξουμε από την πρώτη μέρα που θα αναλάβουμε τα καθήκοντά μας,να ενώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Αττικής, στη βάση κοινών προγραμματικών συγκλίσεων», τόνισε.

«Δεν θα επιτρέψουμε διχασμούς»

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, δεν θα επιτρέψει να επικρατήσουν μικροπαραταξιακές ή μικροκομματικές σκοπιμότητες, προχωρώντας αταλάντευτα στο πρόγραμμα που παρουσίασε στους πολίτες της Αττικής.

Επικαλούμενος και τη σημερινή επέτειο συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ημέρα που έλαβε τέλος ο αδελφοκτόνος εμφύλιος που αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού έθνους, τόνισε ότι «είναι μια μέρα που πρέπει να θυμίζει σε όλους πόσο μπορεί να βλάψει τον τόπο ο διχασμός και ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε δεξιούς, αριστερούς και κεντρώους».

«Πρόκειται για έναν διαχωρισμό που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον κομματικά οφέλη και τροφοδοτεί με δύναμη, τους κήρυκες του λαϊκισμού» σημείωσε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε ότι δυστυχώς ακόμα «δεν έχουμε καταφέρει να απαλλαγούμε από τη μέγγενη του λαϊκισμού, που ταλαιπωρεί την Πατρίδα μας αλλά και την Αττική».

«Προτεραιότητά μας θα είναι ο πολίτης»

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι πυξίδα για τη λήψη αποφάσεων θα είναι ο ουσιαστικός διάλογος, η ενότητα, η συναίνεση και η συνεργασία, με προτεραιότητα τον πολίτη της Αττικής.

«Πρώτα ο πολίτης είναι το μήνυμά μας, γι΄ αυτό θέλουμε ως Περιφέρεια να εφαρμόσουμε πολιτικές, που θα διασφαλίζουν στους πολίτες της ασφάλεια κι ανθρώπινες συνθήκες ζωής. Θα δίνουν ευκαιρίες και δυνατότητες να εργάζονται και να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς για τη διαβίωσή τους αμοιβές. Θα αναδεικνύουν τον Πολιτισμό και την Ιστορία, σε κυρίαρχο στοιχείο της  ταυτότητας της Περιφέρειας Αττικής. Θα δίνουν έμφαση στην προστασία της δημόσιας υγείας, κυρίως μέσω της πρόληψης κι ενημέρωσης.

»Και προτεραιότητα στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, απλώνοντας ένα αποτελεσματικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη», τόνισε.  

«Στο νέο ξεκίνημα σας θέλουμε δίπλα μας»

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Αττικής διαμήνυσε ότι προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος, η Αττική να γίνει ελκυστικός προορισμός για νέους επενδυτές, αλλά και περισσότερους τουρίστες, όχι μόνον στην Αθήνα, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της.

Σε αυτό το πλαίσιο δήλωσε ότι θα αναδειχθούν πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που μπορούν να παράγουν πλούτο και να αξιοποιήσουν το επιστημονικό δυναμικό και τη νέα μας γενιά, που θέλουμε να την κρατήσουμε στην Ελλάδα.  

«Όλα όσα σας είπα ,μπορούμε να τα κάνουμε. Αλλά θα είμαστε πιο δυνατοί , θα μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο εύκολα, αν έχουμε εσάς μαζί μας. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα, σας θέλουμε δίπλα μας. Πιστεύουμε ότι μαζί, μπορούμε καλύτερα. Για να πάμε πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο αποτελεσματικά» ανέφερε κλείνοντας.

Σύντομο χαιρετισμό πραγματοποίησαν:

Η επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Ζωής, Ρένα Δούρου, ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής, Γιάννης Πρωτούλης, ο επικεφαλής της παράταξης Ελληνική Αυγή για την Αττική, Ηλίας Παναγιώταρος, ο επικεφαλής της παράταξης Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής, Γεώργιος Δημητρίου, ο επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία – Θάνος Τζήμερος, Θάνος Τζήμερος, ο επικεφαλής της παράταξης Αττική – Πράσινη Περιφέρεια, Νικόλαος Παπαδάκης, ο επικεφαλής της παράταξης Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική – ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε Κυβέρνηση Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κωνσταντίνος Τουλγαρίδης, η επικεφαλής της παράταξης Ανυπότακτη Αττική, Μαριάννα Τσίχλη, ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική, Ανδρέας Κούρτης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet