Φ. Αλεξόπουλος: “Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής πρέπει να είναι σιωπηλή…”
Γνώμες

Φ. Αλεξόπουλος: “Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής πρέπει να είναι σιωπηλή…”

Η Συμμετοχή στην κοινωνική αλληλεγγύη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σημαίνει εθελοντισμός. Προσωπικά για μένα εικόνες όπως αυτές που είδα σε διάφορα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Δήμου Αγίας Παρασκευής δεν με εκφράζουν και θλίβομαι βαθύτατα.

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος*

Μιλώ για τη δωρεάν διανομή σε κατοίκους του Δήμου Αγίας Παρασκευής ροδάκινων και ο τρόπος που πραγματοποιήθηκε από τη νέα δημοτική αρχή, ο οποίος με βρίσκει πάντα αντίθετο. Θα περίμενα να επιδείξει κάτι το διαφορετικό σε σχέση με την προηγούμενη αρχή Ζορμπά.

Πάντα, σε όλη μου την πολιτική πορεία, ήμουν αντίθετος με τέτοιες «φιέστες» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακόμα και εάν είχαν την προσωπική άδεια των ιδίων των πολιτών. Τι άδεια όμως μπορεί να δώσει ένας πολίτης όταν ζει κάτω από την ανέχεια, την εξαθλίωση και τη φτώχεια; Μπορεί να κάνει και διαφορετικά;

Αυτό είναι ένα ζήτημα για όλους τους αυτοδιοικητικούς που, σε τέτοιες ερωτήσεις, πάντα δηλώνουν: «Μα ο κόσμος έρχεται» .

Έχει Ανθρώπινα δικαιώματα ο «εξαθλιωμένος» συμπολίτης μας η τα «ξεπούλησε» όλα εις «χάριν» της επιβίωσης ο «Άτυχος» , κτυπημένος από την κρίση συμπολίτης μας;

Εμείς Οφείλουμε να προστατέψουμε αυτόν τον πολίτη. Με κάθε μέσο, με κάθε πολιτικό κόστος.

Θα θυμάστε άλλωστε ότι ήμουν αντίθετος στην τοποθεσία και στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής , όταν ο τότε δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς ήθελε να το ανοίξει εκεί που τελικά το έκανε. Υπάρχουν στα πρακτικά του Δ.Σ. όλες οι τοποθετήσεις μου επί του θέματος.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα, για μένα προσωπικά είναι τελείως λάθος η πρόσφατη διανομή τροφίμων και οφείλω να την καταδικάσω. Η Κοινωνική Πολιτική του Δήμου θα πρέπει να είναι σιωπηλή, βοηθώντας τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη και πάντα να προσφέρει τη βοήθεια στον συνάνθρωπό μας με διακριτικότητα.

* Πρώην δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet