Γ. Σταθόπουλος: Καταψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο του υμνητή του Ντερτιλή
Πολιτική

Γ. Σταθόπουλος: Καταψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο του υμνητή του Ντερτιλή

Για την καταψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής της υποψηφιότητας του κ. Σπύρου Παπασπύρου για την προεδρία του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου (ΠΑΟΔΑΠ) ο επικεφαλής της παράταξης Νίκη των Πολιτών, τ. δήμαρχος, Γιάννης Σταθόπουλος, κάνει λόγο για «καταψήφιση από το Δ.Σ. υμνητή του Ντερτιλή».

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθόπουλος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με ψήφους 16 έναντι 15 το Δημοτικό Συμβούλιο καταψήφισε την πρόταση του δημάρχου Β. Ζορμπά για τοποθέτηση ως προέδρου στον Πολιτιστικό – Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου του απόστρατου Σπ. Παπασπύρου. Πλην της παρατάξεως του δημάρχου, μία μόνο από τις έξι συνολικά παρατάξεις της αντιπολίτευσης υπερψήφισε την πρόταση.

Αρνηθήκαμε την επιλογή του δημάρχου (όπως και άλλοι) όχι μόνο για τις ψευδείς, συκοφαντικές και διχαστικές κατά καιρούς δημοσιεύσεις του, αλλά και διότι ο προταθείς έγραψε για τον Ν. Ντερτιλή, πρωταίτιο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου και καταδικασθέντα σε ισόβια για τη δολοφονία του Μιχ. Μυρογιάννη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου: «Ανεξαρτήτως του τι έγινε στο Πολυτεχνείο, όσον αφορά το θάρρος και την γενναιότητα ο Ντερτιλής αδικείται κατάφορα».

Παρά την καταψήφιση του υμνητή του Ντερτιλή από το Δημοτικό Συμβούλιο ο, τροποποιηθείς πρόσφατα, Νόμος για την Αυτοδιοίκηση φαίνεται ότι τον επιβάλλει. Είναι ένα κραυγαλέο δείγμα της απαξίωσης του ανώτατου οργάνου των Δήμων, που επιφέρουν οι τελευταίες αλλαγές του υπουργείου Εσωτερικών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet