Μ. Κρανίδης: Αδιανόητη η επίθεση στον μελετητή του ΣΒΑΚ Δήμου Χαλανδρίου
Κοινωνία

Μ. Κρανίδης: Αδιανόητη η επίθεση στον μελετητή του ΣΒΑΚ Δήμου Χαλανδρίου

Τα όσα θλιβερά συνέβησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, στη συνεδρίαση της 30ής Οκτωβρίου 2019, με τον προπηλακισμό του εισηγητή του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου, σχολιάζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι – Ορίζοντας 2023.

Ο κ. Μάνος Κρανίδης, στη σχετική ανακοίνωσή του, καταδικάζει, με έντονους χαρακτηρισμούς, το συμβάν και απευθύνει έκκληση για «νηφαλιότητα».

Ειδικότερα, ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου αναφέρει:

Δυστυχώς, κατά τη λήξη της 28ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (30.10.2019), συνέβη το απαράδεκτο, ντροπιαστικό συμβάν του προπηλακισμού -που έφτασε μέχρι την απώθηση- του εισηγητή του σχεδίου για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα (ΣΒΑΚ) του Δήμου Χαλανδρίου, κ. Μαυρογιώργη από κάτοικο του Πατήματος.

Αν είναι δυνατόν, σε μία χώρα που προσπαθεί να βρει τις κοινωνικές και πολιτικές της ισορροπίες, σε μία πόλη που είναι ισχυρό το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών, να βιώνουμε τέτοια γεγονότα! Η «ζούγκλα» προσομοιάζει σε περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής και όχι σε μία ευρωπαϊκή πόλη, που η αστική ευγένεια, ο ατομικός και συλλογικός αλληλοσεβασμός και η θεσμική δημοκρατική παρέμβαση θα έπρεπε να είναι το σαφές και όχι το ζητούμενο.

Η επιστημονική εργασία και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτοι πυλώνες προόδου και ομοθυμίας κάθε τοπικής κοινωνίας. Η καταδίκη τέτοιων περιστατικών είναι το φυσικό και τυπικό αυτονόητο. Εμείς, ως νέα δημοτική παράταξη, δηλώνουμε την προσήλωσή μας στην περιφρούρηση της δημοκρατικής ομαλότητας, των θεσμικών και κοινωνικών διαδικασιών, εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου. Παραμένουμε μακριά από ενέργειες και δράσεις που ενθαρρύνουν τέτοιου είδους συμπεριφορές και από προσωπικές αντεγκλήσεις που δεν ανήκουν σε μια ευνομούμενη Πολιτεία.

Γι’ αυτό απευθύνουμε έκκληση για νηφαλιότητα ώστε να φτάσουμε σε αποτελεσματικές λύσεις για τα μεγάλα ζητήματα του Χαλανδρίου. Αμοιβαίος εποικοδομητικός διάλογος με επιχειρήματα, εντιμότητα και ειλικρίνεια, κοινωνικά αποδεκτό αποτέλεσμα, είναι οι συνιστώσες που οδηγούν στην άρση των οποιασδήποτε μορφής αδιεξόδων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet