Τ. Θεοδωρικάκος: Το α’ εξάμηνο του 2020 το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης
Υπουργεία

Τ. Θεοδωρικάκος: Το α’ εξάμηνο του 2020 το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης

Το πρώτο εξάμηνο του 2020 αναμένεται να είναι έτοιμο για τη Βουλή το νομοσχέδιο ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με μεταφορά αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκησης προς τους δήμους και τις περιφέρειες, με τα αναλογούντα κονδύλια και προσωπικό, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στο Web TV του Grtimes.gr.

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι εκτός από τα νομοσχέδια για την απλοποίηση της εκλογικής διαδικασίας και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, που βρίσκονται σε δημόσια διαβούλευση, ετοιμάζονται άλλα δύο νομοσχέδια: Το ένα για την απλοποίηση του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων και το άλλο για την επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης της ιθαγένειας.

Όσον αφορά στο αίτημα μεγάλων δήμων για τη μητροπολιτική διοίκηση, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι θα το θέσει προς συζήτηση, τόσο στο νέο προεδρείο της ΚΕΔΕ όσο και εντός της Ν.Δ., αλλά και με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, καθώς όπως υπογράμμισε «οι αλλαγές, οι οποίες φιλοδοξούμε να κάνουμε θέλω να είναι στέρεες, τεκμηριωμένες και να τύχουν πολύ μεγάλης απήχησης και στην κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα».

Σχετικά με τον δημόσιο τομέα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης της ιδιωτικής οικονομίας και κατά των μαζικών προσλήψεων και της νέας υπερδιόγκωσης του Δημοσίου. «Το Δημόσιο θα πρέπει να είναι μικρό, όσο χρειαζόμαστε», επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, διαβεβαιώνοντας, πάντως, ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Απ.Μ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet