8 παρατάξεις του Δήμου Κηφισιάς αναρωτιούνται εάν η διοίκηση Θωμάκου «αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση»
Πολιτική

8 παρατάξεις του Δήμου Κηφισιάς αναρωτιούνται εάν η διοίκηση Θωμάκου «αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση»

Την εναλλακτική τους πρόταση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κηφισιάς έτους 2020 παρουσιάζουν οι παρατάξεις Ανθρωπιά Έργα Τιμιότητα Ιστορία, Βήματα Μπρος, Δημιουργία για την Κηφισιά, Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Κηφισιάς, Επανεκκίνηση Τώρα, Μπροστά με Διαφάνεια, Πόλη Δύναμη, +εργαζόμαστε για την Πόλη της Καρδιάς μας.

Οι οκτώ παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς επισημαίνουν ποιες από τις προτάσεις τους καταψηφίστηκαν από τη διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου και διερωτώνται μήπως η διοίκηση Θωμάκου «αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση».

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος είχε αρχικώς προγραμματιστεί για την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, αλλά οι οκτώ ανωτέρω παρατάξεις απείχαν, καθώς δεν είχε εξεταστεί η πρότασή τους. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε τελικώς, εκτάκτως, την επόμενη μέρα, Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, ημέρα που διεξαγόταν και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση των 8 παρατάξεων:

Η εναλλακτική πρόταση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2020 που καταψήφισε η δημοτική Αρχή

Γράφτηκαν πολλά στο διαδίκτυο σχετικά με την εναλλακτική πρόταση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κηφισιάς των 8 παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 28/11/2019. 

Οφείλουμε λοιπόν να ενημερώσουμε τους πολίτες που τυχόν έχουν παραπληροφορηθεί ή δεν έχουν ιδία γνώση των γεγονότων, για τα έργα που προτάθηκαν, κατά τον νόμο, από τις παρατάξεις μας, ποια καταψηφίστηκαν και ποια έγιναν αποδεκτά από τη διοίκηση.

1. Προτείναμε, στα πλαίσια της ανάπτυξης των υποδομών και της προστασίας των πολιτών και της πόλης να ενισχυθεί το κονδύλι του 2020 κατά 140.000 ευρώ για τα ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ, ανεξάρτητα από το τι υπόσχεται ότι θα κάνει η Περιφέρεια κάποια στιγμής (η διοίκηση πρότεινε  10.000 ευρώ). Σε μια πόλη που πνίγεται από τη βροχή, εμείς οφείλουμε να δράσουμε άμεσα.

Η πρόταση ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από τη διοίκηση.

2. Προτείναμε να διπλασιαστεί το κονδύλι των επισκευών για τα ΣΧΟΛΕΙΑ το οποίο για το 2020 ήταν στο πρόγραμμα της διοίκησης μόλις 50.000 ευρώ, στο ποσό των 100.000 ευρώ, διότι η τακτική των κατατμήσεων της μικρής εργολαβίας σε απ’ ευθείας αναθέσεις «επιλεκτικά» μικρότερων και αποσπασματικών εργασιών από τις σχολικές επιτροπές δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

Η πρόταση ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από τη διοίκηση.

3. Προτείναμε να μπει σε προτεραιότητα η διαμόρφωση χώρων βρεφών στον Παιδικό Σταθμό «Βίλα Μιχλ» αντιπροτείνοντας για το έτος 2020, ποσό 50.000 ευρώ αντί των 30.000 ευρώ.

Η πρόταση ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από τη διοίκηση.

4. Προτείναμε ΝΕΑ ΕΡΓΑ και ΜΕΛΕΤΕΣ. Συγκεκριμένα:

4α. Προτείναμε τη διαμόρφωση τριών παιδικών χαρών στη Δημοτική Ενότητα της Ν. Ερυθραίας. Το πρόγραμμα της διοίκησης δεν περιείχε ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ.

Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή μετά από τη δική μας επιμονή.

4β. Προτείναμε να μην ενταχθεί στο 2020 η πίστα skateboard και ποδηλάτων BMX, που άλλωστε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με χορηγία, όπως σε άλλους Δήμους (74.400 στα έτη 2020 και 2021), διότι θεωρούμε ότι δεν μπορεί να αποτελέσει προτεραιότητα τώρα, όταν βασική μας υποχρέωση είναι η διαμόρφωση των κοινοχρήστων χώρων, τους χρησιμοποιούν πολλοί  περισσότεροι συμπολίτες μας. Έτσι:

Προτείναμε το κονδύλι αυτό να πάει σε διαμόρφωση χώρων περιπάτου και αναψυχής, όχι μόνο στην οδό Ποταμού στις Αδάμες, δηλαδή σημειακά, αλλά να επεκταθεί και σε όλη τη Β’ Ζώνη προστασίας του Κηφισού, αυξάνοντας το ποσό σε μια απαιτούμενη μελέτη.

Η πρόταση ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από τη διοίκηση.

4γ. Προτείναμε, αρχής γενομένης από το πάρκο Σαπφούς και Σοφοκλέους στη Ν. Ερυθραία να δημιουργηθούν σταδιακά χώροι περιπάτου και αναψυχής σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

Η πρόταση ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από τη διοίκηση.

4δ. Προτείναμε να εκπονηθεί ειδική μελέτη και να ανευρεθούν ειδικοί χώροι στάθμευσης και προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ στα εμπορικά κέντρα των ενοτήτων μας. Δηλαδή χώροι που θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις να σταθμεύουν και οχήματα, στα οποία το αμαξίδιο βγαίνει από το πίσω μέρος του οχήματος.

Η πρόταση ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από τη διοίκηση.

5. Προτείναμε τη δημιουργία Δημοτικού Κινηματογράφου στη Ν. Ερυθραία. Αυτό τουλάχιστον ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ μετά την έντονη παρέμβασή μας.

6. Προτείναμε, για την ανάπτυξη του θεσμού των περιηγήσεων στα Αρχοντικά, θεσμό τον οποίο η διοίκηση ξεκίνησε, να γίνει μια αρχιτεκτονική μελέτη ειδικών πινακίδων σήμανσης των εμβληματικών κτηρίων, σε ολόκληρο τον Δήμο, ώστε να δημιουργηθούν καθορισμένες διαδρομές προβολής του πολιτιστικού πλούτου της πόλης μας.

Η πρόταση ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από τη διοίκηση.

7. Προτείναμε την κατάργηση των «ψευδεπίγραφων» μελετών της τάξης των 1.000-5.000 ευρώ (!!!), διότι φρονούμε ότι τα ικανά στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας έχουν τις γνώσεις να τις εκπονήσουν.

Η πρόταση ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από τη διοίκηση.

8. Παράλληλα, στηρίξαμε όλα τα έργα και μελέτες που αφορούν στους αθλητικούς χώρους, το καταφύγιο ζώων, το Μουσείο των Μικρασιατών στη Βίλα Μπότση, το νέο Πολιτιστικό Κέντρο, τη στατική επάρκεια των δημοτικών κτηρίων, την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ενισχύσαμε με την απαιτούμενες προτάσεις.

Σεβαστήκαμε τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, τα συνεχιζόμενα έργα και μελέτες, χωρίς να αποκλίνουμε από τα ποσά τα οποία είχε ορίσει διαθέσιμα η τεχνική υπηρεσία.

Γνωρίζαμε ότι η επιλογή του δημάρχου να κάνει ΕΚΤΑΚΤΟ Συμβούλιο την Πέμπτη, δεν θα μας έδινε αριθμητική πλειοψηφία, καθώς την ίδια ώρα λάμβαναν χώρα οι εκλογές της ΚΕΔΕ και σειρά συμβούλων είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις, επαγγελματικές και άλλες, οι οποίες δεν μπορούσαν απρογραμμάτιστα να αναβληθούν.

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο εξασφαλίζοντας την απαρτία και την πραγματοποίηση της έκτακτης συνεδρίασης. Δεν αποφύγαμε την υποστήριξη της πρότασης των 8 παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ούτε μεθοδεύσαμε πλειοψηφία, για να δείξουμε ότι είμαστε ισχυροί και περισσότεροι.

Τελικά, μήπως η απόφαση του δημάρχου για την έκτακτη συνεδρίαση ειδικά την Πέμπτη την ίδια ώρα με τις εκλογές της ΚΕΔΕ, ήταν αποτέλεσμα μεθόδευσης για να εμποδιστεί και ο υποψήφιος και μοναδικός εκπροσωπών τον Δήμο στα ανώτατα όργανα της Αυτοδιοίκησης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Νίκος Χιωτάκης, να παραστεί;

Θέσαμε, λοιπόν, τις προτεραιότητές μας στην κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρώντας ότι αυτές οι προτεραιότητες, τις οποίες οι παρατάξεις είχαν καταθέσει στους δημότες με τα προεκλογικά προγράμματά τους ως πάγια αιτήματα των πολιτών, πρέπει να υλοποιηθούν. 

Θεωρούμε ότι αυτά θα έπρεπε να είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ και όχι πεδίο αντιπαράθεσης.

Είναι άραγε τεχνικά ανεφάρμοστη η ενίσχυση της συντήρησης των σχολείων;; 

Είναι τεχνικά ανεφάρμοστη η διαμόρφωση των κοινοχρήστων χώρων και η αξιοποίησή τους προς όφελος των πολιτών;; 

Είναι θράσος να θέλουμε πλήρεις μελέτες αντιπλημμυρικών;

Κι όμως, αυτές μας οι προτεραιότητες ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ από τον δήμαρχο και τη διοίκηση.

Μήπως τελικά η διοίκηση Θωμάκου αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση;

Το αν οι προτάσεις μας ήταν «πρόχειρες» ή «γελοίες» ή «τεχνικά μη νόμιμες», όπως ιταμά χαρακτηρίστηκαν από φίλα προσκείμενους στη διοίκηση, εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, θα κριθεί από τους πολίτες.

Εμείς οι 8 παρατάξεις της αντιπολίτευσης που συντάξαμε την εναλλακτική πρόταση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και οι σύμβουλοί μας, επιτύχαμε να καθίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ, να καθορίσουμε τις προτεραιότητες της πόλης, πέρα από παρατάξεις και ιδεολογίες και να παρουσιάσουμε ένα εναλλακτικό τεχνικό πρόγραμμα, όπως προβλέπει ο νέος νόμος, δείχνοντας πρώτοι εμείς τον δρόμο της ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ.

Δείχνοντας ότι τα θέματα που αφορούν τον Δήμο και τους δημότες όπως το τεχνικό πρόγραμμα δεν θα ψηφίζονται με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά με την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το ζητούμενο δεν είναι να κερδίσουμε εμείς τη μάχη της ψηφοφορίας.

Το ζητούμενο είναι να έχει η πόλη μας το παρόν και το μέλλον που της αξίζει.

Οι παρατάξεις:

  • Ανθρωπιά Έργα Τιμιότητα Ιστορία
  • Βήματα Μπρος
  • Δημιουργία για την Κηφισιά
  • Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Κηφισιάς
  • Επανεκκίνηση Τώρα
  • Μπροστά με Διαφάνεια
  • Πόλη Δύναμη
  • +εργαζόμαστε για την Πόλη της Καρδιάς μας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet