ΙΣΑ ή ΚΕΔΕ θα επιλέξει ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης;
Πρόσωπα

ΙΣΑ ή ΚΕΔΕ θα επιλέξει ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης;

Μία ακόμη νίκη, αυτή τη φορά στο πεδίο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), πέτυχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Η παράταξη της οποίας ηγείται, το “Αδέσμευτο Ιατρικό Μέτωπο ΔΗΚΙ – ΙΣΑ”, έλαβε το 35,40% των ψήφων, κάνοντας τον νυν πρόεδρο του ΙΣΑ να μιλά για μία νίκη “που επετεύχθη σε ένα πολύ δύσκολο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον κι αποδεικνύει περίτρανα ότι η ΔΗΚΙ – ΙΣΑ αποτελεί για την πλειοψηφία των συναδέλφων παράταξη ευθύνης και συνέπειας, διεκδίκησης και αποτελεσματικότητας”.

Ενόψει και των “ζυμώσεων” που πρόκειται να μεσολαβήσουν ενόψει της συγκρότησης του νέου προεδρείου του ΙΣΑ, ο κ. Γ. Πατούλης στέλνει το μήνυμά του προς κάθε κατεύθυνση, λέγοντας ότι “η αυριανή μέρα θα είναι μέρα ευθύνης για όλες τις παρατάξεις που εξέλεξαν εκπρόσωπο στο Δ.Σ. Η συγκρότηση του νέου προεδρείου που θα κληθεί να εκπροσωπήσει τον ιατρικό κόσμο της Αθήνας θα πρέπει να είναι αντιπροσωπευτική της εκφρασμένης βούλησης των συναδέλφων μας και όχι αντικείμενο προώθησης μικροκομματικών και προσωπικών σκοπιμοτήτων».

Ωστόσο, υπάρχει κι ένα αντικειμενικό θέμα που δημιουργείται για τον δήμαρχο Αμαρουσίου, αφού εάν επανεκλεγεί πρόεδρος του ΙΣΑ και αντίστοιχα κερδίσει την επικείμενη αναμέτρηση στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), θα βρεθεί με δύο πολύ μεγάλα “καρπούζια στη ίδια μασχάλη”. Κι αυτό καθώς τόσο ο ιατρικός χώρος, όσο και εκείνος της Αυτοδιοίκησης αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα, που απαιτούν σχεδόν αποκλειστική ενασχόληση για την επίλυσή τους.

Άρα, το ερώτημα που τίθεται είναι εάν, στην περίπτωση που κάνει το “δύο στα δύο”, ο κ. Γ. Πατούλης θα θελήσει να παραμείνει πρόεδρος και στα δύο συνδικαλιστικά όργανα ή θα “θυσιάσει” τη θέση του στον ΙΣΑ για να υπηρετήσει αποτελεσματικότερα τα θέματα της Αυτοδιοίκησης. Την απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα, πάντως, θα πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα της κάλπης στην ΚΕΔΕ για να την έχουμε…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet