Μ. Παγώνη: Το 70% των νοσηλευόμενων ασθενών είναι νέοι άνθρωποι
reader.gr
Κοινωνία

Μ. Παγώνη: Το 70% των νοσηλευόμενων ασθενών είναι νέοι άνθρωποι

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, η Ματίνα Παγώνη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον συνωστισμό που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στα νοσοκομεία, σημειώνοντας ότι αυτές οι εικόνες δεν θα έπρεπε να υπάρχουν:

«Με φοβίζουν αυτές οι εικόνες, όταν βλέπω τους ασθενείς μπροστά», ανέφερε, τονίζοντας ότι είναι τραγικό να βλέπουμε ανθρώπους ηλικιών 35-50, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, να διασωληνώνονται.

«Γεννηματάς»: Δεκάδες εισαγωγές στην εφημερία

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνών Πειραιώς μίλησε, παράλληλα, για τις δεκάδες εισαγωγές ασθενών στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» που εφημέρευε.

Όπως επισήμανε, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν γίνει πάνω από 73 εισαγωγές σε απλές κλίνες, ενώ έγιναν 15 εισαγωγές σε κλίνες ΜΕΘ, ενώ πρόσθεσε ότι μετά από προσπάθεια οι πέντε εξ αυτών μεταφέρθηκαν σε απλές κλίνες.

«Περιμένουμε να αδειάσουν σε άλλα νοσοκομεία κλίνες ΜΕΘ διότι οι δικές μας είναι πλήρεις», τόνισε.

Μεταλλάξεις και πλημμελής τήρηση των μέτρων

Η κύρια Παγώνη υπογράμμισε το γεγονός ότι όχι μόνο βλέπουμε ανθρώπους να μην τηρούν τις αποστάσεις, αλλά και να μην φορούν ούτε τις μάσκες.

Σημείωσε, ωστόσο, πως οι αυξημένες εισαγωγές δεν οφείλονται αποκλειστικά στη μη τήρηση των μέτρων, αλλά σχετίζεται και με τις μεταλλάξεις του ιού, καθώς αυτός παρουσιάζει αυξημένη μεταδοτικότητα, της τάξης του 40%-60% σε νεαρές ηλικίες.

Να προχωρήσει το άνοιγμα

Σε κάθε περίπτωση, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ επανέλαβε ότι εστίαση, καταστήματα και σχολεία θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει να ανοίγουν και πρόσθεσε ότι αφ’ ενός οι μαθητές της Γ’ Λυκείου πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία, δεδομένου ότι θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις κι αφ’ ετέρου τα παιδιά του Δημοτικού είναι ιδιαιτέρως πιεσμένα.

Όπως, άλλωστε, επισήμανε είναι προτιμότερο ο κόσμος να βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους, παρά να συναντιέται σε σπίτια.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet