Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την @σφάλεια στο διαδίκτυο από το ΠΕΑΠ
Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την @σφάλεια στο διαδίκτυο από το ΠΕΑΠ

Με σύνθημα την @σφάλεια στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε το ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) και ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πολλοί δημότες Λυκόβρυσης – Πεύκης οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις εξαιρετικές και ουσιαστικές παρουσιάσεις των αρμόδιων φορέων, ενώ στο τέλος συμμετείχαν αρκετοί παίρνοντας τον λόγο και θέτοντας καίρια ερωτήματα για τους τρόπους αντιμετώπισης των ψηφιακών κινδύνων.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη κάνοντας την έναρξη της ημερίδας έθεσε μια σειρά από σημαντικά ερωτήματα ως εφαλτήριο για έναν γόνιμο διάλογο με τους ειδικούς που πλαισίωσαν την εκδήλωση. «Που σταματάει η ορθή χρήση του Διαδικτύου και που αρχίζει η εξάρτηση;», ήταν το κεντρικό ερώτημα.

Στον σύντομο χαιρετισμό της η κ. Πατούλη μίλησε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΕΑΠ, για την προώθηση ενός ασφαλέστερου διαδικτύου που αποτελεί ευθύνη όλων μας και απαιτεί τη συλλογική συνεργασία ενός πλέγματος φορέων. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για την οικογένεια η οποία «πρέπει να ανακτήσει κομμάτι του εποπτικού και διαμεσολαβητικού της ρόλου, χωρίς κάτι τέτοιο να αποτελέσει αναιτιολόγητη χειραγώγηση ή αυταρχική απαγόρευση της χρήσης του διαδικτύου». Για το εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο πρέπει να «μεταδίδει υποχρεωτικά στα παιδιά και τους γονείς τις παιδαγωγικές μεθόδους ασφαλούς χρήσης και ενημέρωσης για τους κινδύνους του διαδικτύου», ενώ συμπλήρωσε, πως «η αυθεντική βιωματική και ειλικρινής σχέση μεταξύ δασκάλου και μαθητή, σύμφωνα με το παραδοσιακό μοντέλο μάθησης δεν αναπληρώνεται ούτε αντικαθίσταται από καμία σύγχρονη μαθησιακή διαδικασία διαδικτυακής μετάδοσης γνώσεων». Παράλληλα, εξήρε τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία, όπως τόνισε, «πρέπει να πρωτοστατεί στη διενέργεια ενημερωτικών εκστρατειών σε ομάδες στόχους και στην ανάπτυξη κοινωνικών δικτύων ευρείας συμμετοχής πολιτών, καθώς και να συνεργάζεται με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές τόσο για την πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής παραβατικότητας».

Χαιρετισμό με εύστοχα παραδείγματα για τον ρόλο των γονέων και των εκπαιδευτικών στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή απηύθυναν ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Το εκλεκτό πάνελ των ομιλητών καθήλωσε το κοινό με τις παρουσιάσεις και περιεκτικές τοποθετήσεις του και πολλοί από τους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν με τους ειδικούς εμπειρίες των παιδιών τους σε σχέση με τη χρήση του Διαδικτύου.

Η Ομάδα του Μανώλη Σφακιανάκη, διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτελούνταν από τον υποδιοικητή, αστυνομικό υποδιευθυντή Βασίλειο Παπακώστα, τον υπαστυνόμο Α΄ Γεώργιο Γέρμανο και τον υπαρχιφύλακα Ευάγγελο Παλαιοδήμο. Το θέμα που ανέπτυξαν ήταν «Η Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο».

Η Ευαγγελία Σιαφαρίκα, υποψήφια διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Εθνικού Και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας, παρουσίασε το θέμα «Αγωγή Υγείας στο Σχολείο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο: Διαδικτύωση γνώσεων και δεξιοτήτων ζωής». Στην συνέχεια ο Γεώργιος Κορμάς, υπεύθυνος Γραμμής Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου – επιστημονικός σύμβουλος Σχολών Γονέων μίλησε για τον ρόλο των γονέων στην ανάπτυξη της διαδικτυακής προσωπικότητας των παιδιών.

Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος – Πολεοδομίας & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Παπανικολάου, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης & Καθαριότητας Χρήστος Σκαμάκης, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης Χρήστος Φωτίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεωργία Ποργιώτου, Γεώργιος Καρύμπας και Έφη Τσεκούρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet