Χωρίς ταξί η Αττική την Πέμπτη 11 Ιουλίου
Κοινωνία

Χωρίς ταξί η Αττική την Πέμπτη 11 Ιουλίου

Σε 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Πέμπτη 11 Ιουλίου έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής 12 Ιουλίου κατεβαίνουν οι αυτοκινητιστές ταξί Αττικής, με απόφαση που έλαβε το σωματείο τους (ΣΑΤΑ), με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων.

Μέσω της απεργίας του ο κλάδος εκφράζει την αγανάκτησή του, απαιτώντας να αποσυρθεί άμεσα η επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού, που -κατά τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, οδηγεί στο «ξεπούλημα του μεταφορικού μας έργου υπέρ των ΕΙΧ.

«Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία θέλει να απαγορέψει διά νόμου τον έλεγχο διασταύρωσης στοιχείων που συνταγματικά έχουν δικαίωμα να ασκούν οι ελεγκτικές αρχές, τόσο στους οδηγούς των συγκεκριμένων οχημάτων, όσο και στους μεταφερόμενους επιβάτες» αναφέρεται η ανακοίνωση του Σωματείου, που συνεχίζει ως εξής:

«Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση δεν αντιλήφθηκε το μήνυμα της 9ης Ιουνίου που της έδωσε ο κλάδος και ο Ελληνικός λαός. Συνεχίζει ακάθεκτη το έργο ισοπέδωσης ενός ολόκληρου κλάδου υπέρ των καρτέλ. Όλοι στη μάχη. Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας, τη ζωή μας και το μέλλον μας!

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση δείχνει με κάθε τρόπο την διάθεσή της να απαλλοτριώσει το επάγγελμά μας, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τα ολιγοπώλια και τις πολυεθνικές. Είναι στο χέρι μας να της δώσουμε να καταλάβει ότι δεν ανεχόμαστε άλλο τις πρακτικές υπονόμευσης που ακολουθεί απέναντι στην οικογενειακή μας γαλήνη και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. Φτάνει πια στην ανοχή. Είναι η ώρα του Ταξί. Κανένα ταξί στους δρόμους.

Συγκέντρωση με τα οχήματά μας την Πέμπτη 11 Ιουλίου Σπ. Πάτση & Καβάλας, στις 9.30π.μ.».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet