Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Πεντέλης: Ανοιχτά σχολικά προαύλια στενεμένων αντιλήψεων
Φωτογραφία: freepik.com
Πολιτική

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Πεντέλης: Ανοιχτά σχολικά προαύλια στενεμένων αντιλήψεων

Στο θέμα των ανοιχτών σχολικών προαυλίων το καλοκαίρι, με αφορμή την πρόσφατη ενημέρωση της δημάρχου Πεντέλης Νατάσσας Κοσμοπούλου προς τους γονείς και τους διευθυντές των σχολείων, παρεμβαίνει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Πεντέλης. Η οργάνωση κατηγορεί τη δημοτική αρχή για αλαζονική συμπεριφορά, απορρίπτοντας την προοπτική της φύλαξης των σχολικών υποδομών από γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και με τη χρήση καμερών και drones.

Στην ανακοίνωσή της η Ο.Μ. αναφέρει:

«Στα χνάρια του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια, όπου μοίραζε αφειδώς προσβολές σε σύσκεψη με τους πυροσβέστες, έτσι και η δήμαρχος Πεντέλης Ν. Κοσμοπούλου, σε σύσκεψη την περασμένη Πέμπτη 5 Ιουλίου με φορείς της σχολικής κοινότητας, προετοίμασε το έδαφος για την ενοχοποίηση των “αδιάφορων” γονέων που δεν θα αναλάβουν την επιτήρηση των ανοιχτών προαυλίων ώστε να παίζουν εκεί τα απογεύματα τα παιδιά.

Ωσάν άλλος ένας στρατοπεδάρχης, η κ. Κοσμοπούλου κρύβει την οργανωτική της ανεπάρκεια στην εξαγγελία των ανοιχτών προαυλίων για τον Δήμο Πεντέλης, με επιτάξεις διευθυντών και γονέων, αλλά και με την χρήση καμερών και drones με καταγραφικό υλικό (κάμερες – μικρόφωνα – ηχεία ) πάνω από τα κεφάλια των παιδιών.

Η αλαζονική συμπεριφορά, οι υποκλοπές αλλά και το δόγμα της ατομικής ευθύνης δεν θα βρουν χώρο και στα προαύλια των σχολείων εν μέσω καλοκαιριού, με πρόσχημα την άθληση και την δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά. Τα προαύλια των σχολείων οφείλουν για όλο το καλοκαίρι να είναι ανοιχτά, ασφαλή και φιλικά προς τα παιδιά, με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου, μακριά από ντροπιαστικές εικόνες γονέων – ειδικών φρουρών, καμερών και drones, αλλά κυρίως μακριά από κάθε οπισθοδρομική και στενεμένη αντίληψη που θέλει τα παιδιά και τους εφήβους επικίνδυνους και καταστροφικούς.

Υπενθυμίζουμε ότι η μόνη απειλή για τον δημόσιο χώρο είναι ο αυταρχισμός της δεξιάς διακυβέρνησης». 

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet