Βραδιά jazz αφιερωμένη στις γυναίκες, από το ΠΕΑΠ
Πολιτισμός

Βραδιά jazz αφιερωμένη στις γυναίκες, από το ΠΕΑΠ

Με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Πολιτισμός – Αθλητισμός» (ΠΕΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης υλοποίησε μια μοναδική μουσική συναυλία αφιερωμένη στις γυναίκες μέσα από την ιστορία της Τζαζ.

Ένα εξαιρετικό μουσικό αφιέρωμα, με παρουσιάσεις και αναφορές στις μεγάλες κυρίες της Jazz Ella Fitzgerald, Nina Simone, Etta James, Billie Holiday, Peggy Lee φιλοξενήθηκε το Σάββατο 7 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Ντέπης Σακελλαρίου.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη μεταξύ άλλων τόνισε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΕΑΠ, ότι «Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας είναι με ένα παράδειγμα. Παράδειγμα γυναικών σπουδαίων, δυναμικών, συναρπαστικών. Πέντε γυναίκες-σύμβολα, εμβληματικές φωνές και προσωπικότητες, είναι το παράδειγμά μας… Ύστερα από όλα αυτά θα μπορούσαμε αβίαστα να συμπεράνουμε ότι ο αγώνας για την εξύψωση της γυναίκας δεν θα πρέπει να οδηγήσει στον αντίποδα δηλαδή, στον εκφυλισμό της γυναικείας φύσης που θα συμβάλλει σε μια νέα εξάρτηση ή υποβάθμιση. Η ισοτιμία των δυο φύλων, προϋποθέτει την αμοιβαία αναγνώριση της ιερότητας των δυο φύλων.

»Τελικά η ισότητα δεν αφορά μόνο τον άντρα και τη γυναίκα αλλά έχει άμεση σχέση με τον σεβασμό της ελευθερίας του ατόμου και με την πραγμάτωση της Δημοκρατίας. Σέβομαι τη γυναίκα σημαίνει ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Επιλέξαμε λοιπόν, να τιμήσουμε γυναίκες που έζησαν σε ανδροκρατούμενες, συντηρητικές κοινωνίες και βρήκαν τη δύναμη να ξεχωρίσουν, να επιβληθούν με το ταλέντο και την ψυχική τους δύναμη και να κατακτήσουν έναν κόσμο που έδειχνε να μην έχει θέση για αυτές!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet