Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ -κατόπιν προσκλήσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων- πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Στο πλαίσιο τα επίσκεψης αυτής, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ παρέστη στην τελετή ονοματοδοσίας της 33ης Οδού σε Οδό Αρχιεπισκόπου Ιακώβου, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, καθώς και στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Σοφοκλή, στην πλατεία Αθηνών.

Επίσης, συμμετείχε την Κυριακή 29 Μαρτίου στη δοξολογία, καθώς και στη μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν προς τιμή της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Α. Κουόμο και τον δήμαρχο της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί κατ΄ ιδίαν και να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, «την εθνική προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα και οι πολίτες της προκειμένου να εξέλθουμε από την κρίση, καθώς και για τα ζητήματα της Ομογένειας», με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων μείζονος Νέας Υόρκης Π. Γαλάτουλα.

Επίσης, ο κ. Πατούλης ήταν ομιλητής στην εκδήλωση της Oμοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρουσία επιφανών εκπροσώπων της Ομογένειας, αλλά και του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Α. Κουόμο.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης, τόνισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στην Ομογένεια» και ευχαρίστησε εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλους τους Έλληνες ομογενείς, για «τη διαχρονική, τεράστια και ανιδιοτελή προσφορά τους στη χώρα, που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε στιγμές, όπως η σημερινή». Με αφορμή την εθνική επέτειο του 1821 επεσήμανε ότι «η επανάσταση του 1821 ξεκίνησε από Έλληνες της Ομογένειας και ο Ελληνισμός έχει αποδείξει ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα και να κερδίζει τη διεθνή αναγνώριση και τον σεβασμό, όταν λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία».

Οι επαφές του κ. Πατούλη, με τους εκπροσώπους της Ομογένειας θα συνεχιστούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, και τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet