Στις φλόγες το θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου
Πολιτισμός

Στις φλόγες το θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 13:55 το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Μαΐου 2015 στη Ρεματιά Χαλανδρίου και είχε ως αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες το Θέατρο Ρεματιάς, στο Πολύδροσο.

Οι κάτοικοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν αμέσως για να σβήσουν τη φωτιά, αρπάζοντας τις μάνικες που βρίσκονταν κοντά στο θέατρο, αφού οι φλόγες βρίσκονταν σε αρκετά κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους.

Φωτιά - Ρεματιά Χαλανδρίου

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, η Πυροσβεστική έφτασε στο σημείο με καθυστέρηση, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες στον Δήμο καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν είχε καθαρίσει τον χώρο από ξερά χόρτα και τα διάφορα απορρίμματα.

Φωτιά στο θέατρο Ρεματιάς

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 30 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με δέκα οχήματα, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα.

Η ηγεσία και τα αρμόδια στελέχη του Δήμου Χαλανδρίου δηλώνουν πως δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάρχουν ευρήματα και μαρτυρίες που ενισχύουν αυτή την εκδοχή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, λίγο πριν από τις 2 μετά το μεσημέρι ακούστηκαν δύο εκρήξεις μέσα στο θέατρο και μέσα σε λίγα λεπτά τυλίχτηκαν στις φλόγες τα ξύλινα καθίσματα, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε και στα γύρω δένδρα.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρέθηκαν κάτω από τις κερκίδες γκαζάκια, ένα εκ των οποίων ήταν άθικτο, ενώ οι πρώτοι που έφτασαν στον τόπο της πυρκαγιάς, μιλούν για δύο εστίες, μία στο κέντρο των κερκίδων και μία στην άκρη του θεάτρου.

Αναμένεται να ερευνηθεί αν τα γκαζάκια αποτελούν μέρος εμπρηστικού μηχανισμού, ή αν είναι άσχετα με την πυρκαγιά.

Από τον Δήμο διευκρινίστηκε ότι ο χώρος είχε καθαριστεί από ξερόχορτα και άλλα εύφλεκτα υλικά μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου μία εβδομάδα, μετά από συνάντηση του αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου, Σέργιου Γκάγκα, στο υπουργείο Πολιτισμού, υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Ξυδάκη Κοινή Υπουργική Απόφαση και εκκρεμεί η υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, η οποία παραχωρεί το θέατρο στον Δήμο Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet