ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: Για να (ξανα)θάψουμε τον φασισμό
Πολιτική

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: Για να (ξανα)θάψουμε τον φασισμό

Η δημοτική παράταξη ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην Αγία Παρασκευή απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει το Σάββατο 22 Μαρτίου στις 14:00 στην Ομόνοια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Παράλληλα, καλεί σε συμμετοχή και στην αντιφασιστική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 της ίδιας ημέρας στο Σύνταγμα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Όλοι και όλες να (ξανά) θάψουμε τον φασισμό!

«Κάνουμε σαν να ελπίζουμε πάλι ότι οι εικόνες αυτές είναι παρελθόν, σαν να “γιατρευτήκαμε” για πάντα απ’ την πληγή των στρατοπέδων. Σαν να έγινε μόνο μια φορά σε συγκεκριμένο χωροχρόνο. Να στρέφουμε ένα τυφλό μάτι σε ό,τι μας περιβάλλει και ένα κουφό αυτί στην ατέλειωτη κραυγή της ανθρωπότητας». 
Αλέν Ρενέ, Η νύχτα και η Καταχνιά, 1955

Η δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα βρίσκει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους άνεργους και τις άνεργες, τους μετανάστες και τις μετανάστριες, τη νεολαία, αντιμέτωπους με ένα παράξενο θέαμα: έλαχε να είναι η γενιά που δεν χρειάστηκε να καταφύγει στο παρελθόν για να πάρει μια γερή δόση του τι είναι ο φασισμός και ο ρατσισμός. Δεν χρειάστηκε να ανατρέξει στην ιστορική εμπειρία για να δει τις νεοναζιστικές οργανώσεις να δρουν και να μαχαιρώνουν τους κοινωνικά αδύναμους, τα αδέρφια μας τους μετανάστες όπως ο Σαχζάτ Λούκμαν και τους κοινωνικούς αγωνιστές όπως ο Παύλος Φύσσας. Δεν χρειάστηκε επίσης να ψάξει στα θεωρητικά βιβλία για να καταλάβει ότι ο φασισμός και η επίθεση στην εργατική τάξη πάνε χέρι-χέρι, ότι ο φασισμός υλοποιεί κατ’ ουσίαν την αυταρχική ατζέντα που η ακροδεξιά κυβέρνηση των Φαρμακονησιών επιτάσσει. Η γενιά αυτή έχει το «προνόμιο» να δει τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής να σπέρνουν τον τρόμο σε μια κοινωνία βαθιά χτυπημένη από τις πολιτικές λιτότητας και ανεργίας της δικομματικής κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και της Ε.Ε., τις οποίες, πρόθυμα, τα κάθε λογής αφεντικά σπεύδουν να υλοποιήσουν.

Ένα «προνόμιο» που μόνο ως τραγωδία θα μπορούσε να ειδωθεί αν δεν υπήρχαν οι μεγάλοι αντιφασιστικοί αγώνες σε κάθε πόλη και κάθε γειτονιά για να αποδείξουν ξεκάθαρα και χωρίς μισόλογα ότι η συλλογική και συντονισμένη δράση ενάντια στο ναζισμό μπορεί να ανακόψει τη μισαλλοδοξία, μπορεί να ανακόψει τις ρατσιστικές επιθέσεις, μπορεί να ανακόψει τη φασιστική βία. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι οι αρχιμαφιόζοι της Χ.Α. δεν θα ήταν στη φυλακή αν δεν υπήρχε το ποτάμι οργής της αντιφασιστικής πάλης που έκοψε τη φόρα στους φασίστες. Δεν έχουμε επίσης καμία αυταπάτη ότι η πάλη ενάντια στον φασισμό είναι άρρηκτα δεμένη με την πάλη ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που τον γέννησε: την ανεργία, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τη συρρίκνωση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Είναι μια πάλη αντιφασιστική, αντιμνημονιακή και αντικαπιταλιστική. Μια πάλη που είναι αναγκαίο να δοθεί για να ολοκληρώσουμε το καθήκον που μας έλαχε: να ξαναστείλουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τους κάθε λογής φασίστες μαζί με τις πολιτικές που τους εξέθρεψαν. Έχουμε κάθε λόγο να μη «στρέφουμε ένα τυφλό μάτι σ’ ό,τι μας περιβάλλει». Επιλέγουμε να τσακίσουμε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Καλούμε το Σάββατο 22/3, Παγκόσμια Ημέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού, 2.00 μ.μ. στην Ομόνοια και στην Αντιφασιστική Συναυλία 4.00 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Δημοτική Παρέμβαση ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην Αγία Παρασκευή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet