Γέφυρα Αγάπης: Γιορτάζουμε έμπρακτα την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Κοινωνία

Γέφυρα Αγάπης: Γιορτάζουμε έμπρακτα την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας “Γέφυρα Αγάπης” μας καλεί να γιορτάσουμε έμπρακτα την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου), συμμετέχοντας στις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνουν οι δήμοι, οι σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών ή άλλοι φορείς.

Ακολουθεί το μήνυμα της Πρωτοβουλίας:

Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.

Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος Εθελοντής Αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας το αίμα του, χωρίς ανταλλάγματα. Μοναδικός του γνώμονας είναι να προσφέρει στον συνάνθρωπό του, να σώσει μια ζωή. Ο Εθελοντής Αιμοδότης δεν έχει ηλικία, φύλο, οικονομική κατάσταση και μόρφωση. Για αυτό και Εθελοντές Αιμοδότες μπορούμε να είμαστε όλοι εμείς. Σήμερα, τώρα, αύριο, για πάντα.

Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, τον φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:

  •  να προσελκύσει νέους Εθελοντές Αιμοδότες,
  • να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουντακτικοί Εθελοντές Αιμοδότες,
  • να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις Εθελοντικές Αιμοδοσίες οι οποίες διοργανώνονται από τους Δήμους, τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών ή άλλους φορείς, ή εναλλακτικά να προσέλθουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο προκειμένου να προσφέρουν εθελοντικά το Δώρο της Ζωής.

Ας συμμετέχουμε όλοι για να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

«ΓΕΦΥΡΑ ΑΓΑΠΗΣ»

Πρωτοβουλία Πολιτών για τη διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας

(FACEBOOK: ΓΕΦΥΡΑ ΑΓΑΠΗΣ)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet