Οι θέσεις της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 9ης Ιουνίου
Πολιτική

Οι θέσεις της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 9ης Ιουνίου

Το γραφείο Τύπου της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- κοινοποιεί, με ανακοίνωσή του, τις θέσεις που έλαβε ο επικεφαλής της Δημήτρης Κωνστάντος στην πρόσφατη συνεδρίαση της Τρίτης 9 Ιουνίου 2015 επί σειρά θεμάτων, με κυριότερα το οικόπεδο Πέρρου, την αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου και το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση:

  • Θέσαμε ερωτήματα σχετικά με τον τομέα καθαριότητας και ειδικότερα αν τα απορριμματοφόρα συλλέγουν και ακατάλληλα απόβλητα, όπως ογκώδη αντικείμενα και μπάζα στην καθημερινή περισυλλογή (δεν λάβαμε απάντηση), αν έχουν αυξηθεί οι επόπτες καθαριότητας σε βάρος των μάχιμων θέσεων προσωπικού (διαψεύστηκε από τον κ. Σκαμάκη), αν τηρούνται τα ωράρια εργασίας και τα ρεπό των εργαζομένων (κατά γράμμα μας διαβεβαίωσε ο κ. Σκαμάκης) και αν έχουν αποσπαστεί σε διοικητικές θέσεις εργαζόμενοι στην καθαριότητα, μειώνοντας το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό (διαψεύστηκε από τον κ. Σκαμάκη).
  • Επαναφέραμε το ερώτημα, σε συνέχεια επιστολής του Α.Ο. Λυκόβρυσης, αν η μεταφορά του τμήματος ποδοσφαίρου του Α.Ο. Πεύκης πραγματοποιείται νόμιμα ή όχι. Ο κ. Σκαμάκης μας επιβεβαίωσε ότι επιλέχθηκε η μέθοδος των προηγούμενων ετών. Ελπίζουμε την προσεχή χρονιά και οι δύο ομάδες του Δήμου μας να απολαμβάνουν ισότιμη μεταχείριση εντός του νομικού πλαισίου.
  • Εκφράσαμε την απορία μας για την απουσία του Δήμου από τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου, που κορυφώθηκε με την βράβευση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διακεκριμένων εθελοντών αιμοδοτών. Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος κα Ασπραδάκη μας ενημέρωσε ότι θα πραγματοποιηθεί στο μέλλον εκδήλωση για το σύνολο των εθελοντών του Δήμου.
  • Ζητήσαμε ενημέρωση για τις δραστηριότητες του τμήματος εθελοντών του Δήμου. Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος κα Ασπραδάκη εστίασε την απάντησή της στον μελλοντικό σχεδιασμό αναφερόμενη σε μια οργανωμένη προσπάθεια, με αφετηρία το φθινόπωρο.

Στα κυριότερα θέματα ημερήσιας διάταξης:

1ο Θέμα: Στο αίτημα των περιοίκων του οικοπέδου Πέρρου παραμείναμε σταθερά στο πλευρό τους, αναγνωρίζοντας το δίκαιό τους. Τις τελευταίες εβδομάδες, στον βαθμό που μας ζητήθηκε από τη συντονιστική επιτροπή των περιοίκων, παρείχαμε ουσιαστική συνδρομή στην προώθηση του αιτήματός τους όσο και στην υιοθέτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο, παρά τους τακτικισμούς πολλών μελών του και ορισμένων αρνητικών αιφνιδιασμών που καταφέραμε να υπερβούμε.

Σημασία έχει ότι πλέον οι περίοικοι με τη συγκεκριμένη απόφαση, αλλά και με την τεκμηρίωση ευνοϊκών επιχειρημάτων πολεοδομικού χαρακτήρα που υπάρχουν και τα οποία δεσμεύτηκε να υποστηρίξει και το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν βάσιμες και ουσιαστικές ελπίδες να λυτρωθούν από το άδικο οικονομικό άλγος που τους βαραίνει, ως αποτέλεσμα μιας υποκριτικής τακτικής των διοικήσεων του Δήμου συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού δημάρχου, ο οποίος σύρθηκε στη συγκεκριμένη απόφαση όπως, πέραν πάσης αμφιβολίας, τεκμηριώθηκε στη διαλογική συζήτηση.

2ο Θέμα: Στη αναχρηματοδότηση των δανείων, με συνέπεια στον προεκλογικό μας λόγο και στις πρόσφατες τοποθετήσεις μας, υπερψηφίσαμε την πρόταση της διοίκησης, υιοθετώντας ως πρωτεύον κριτήριο τη μέγιστη δυνατή ενίσχυση της ταμειακής ρευστότητας. Αναμένουμε φυσικά να δούμε και στην πράξη από τη διοίκηση περικοπές δαπανών σε τομείς που αυτό είναι εφικτό, όπως οι δημόσιες σχέσεις, εορτές, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις υψηλού κόστους κ.ά. Ας σημειωθεί ότι η θετική ψήφος της παράταξής μας ήταν η μοναδική από το σύνολο της αντιπολίτευσης και η 17η θετική, αποσπώντας τελικά την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

3ο Θέμα: Στην πρώτη συζήτηση για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (απορριμμάτων) εκφράσαμε την ανεπιφύλακτα θετική εκτίμησή μας, αναδεικνύοντας τον δημόσιο χαρακτήρα ιδιαίτερα στον τομέα οικονομικής διαχείρισης και ωφέλειας, σε αντίθεση με το προηγούμενο, στην ουσιαστική κατοχύρωση της αυτονομίας των Δήμων, με τη δυνατότητα σχεδιασμού σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και στα σαφή οικολογικά, περιβαλλοντικά, ενεργειακά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και τα νοικοκυριά. Αναφερθήκαμε στο κρίσιμο σημείο ανταπόκρισης των συμπολιτών μας, σε καθολικό βαθμό, με την απαιτούμενη συνέπεια, ενεργητικότητα και πειθαρχία για τη λειτουργική επιτυχία του εγχειρήματος. Ενθαρρύναμε το τμήμα εθελοντισμού του Δήμου να εστιάσει τις προσεχείς δραστηριότητές του στην προβολή του προγράμματος. Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του δημάρχου στην επιτροπή να μετέχουμε με τον επικεφαλής μας, όπως προτάθηκε σε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έχοντας ταυτόσημη αντίληψη για το επίπεδο της εκπροσώπησης.

Με τις τοποθετήσεις μας και στα υπόλοιπα θέματα επιλέξαμε όπως πάντα να είμαστε χρήσιμοι, αξιόπιστοι εκφραστές δίκαιων αιτημάτων συμπολιτών μας, θεσμικά συνεπείς στα καθήκοντά μας, συνενωτικοί και συνεργατικοί στην ουσία των θεμάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet