Επιταχύνει τις δράσεις του στον Βόρειο Τομέα το ΤΕΒΑ
Περιφέρεια Αττικής

Επιταχύνει τις δράσεις του στον Βόρειο Τομέα το ΤΕΒΑ

Τα επόμενα βήματα για την οργάνωση και  την υλοποίηση του Επισιτιστικού Προγράμματος που χρηματοδοτεί το ΤΕΒΑ ήταν το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος με τους Κοινωνικούς Εταίρους της «Κοινωνικής Σύμπραξης Βόρειου Τομέα», μετά τη συμμετοχή του στην πρώτη συνάντηση συντονισμού μεταξύ της Αν. υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου και των συντονιστών των Κοινωνικών Συμπράξεων.

Στον διάλογο που έγινε μεταξύ της Περιφέρειας, ως συντονιστή του προγράμματος και της της «Κοινωνικής Σύμπραξης Βόρειου Τομέα»,  ο κ. Γ. Καραμέρος ανέφερε ότι για το τρέχον έτος η Γενική Γραμματεία Εμπορίου θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για 7 βασικά είδη διατροφής, ενώ το 2016 τον διαγωνισμό θα προκηρύξουν οι ίδιες οι Κοινωνικές Συμπράξεις.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, τον Οκτώβριο του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και η προμήθεια των ειδών για να αποσταλούν στις Συμπράξεις, των οποίων οι ωφελούμενοι των παροχών θα  είναι άτομα και οικογένειες τα οποία διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τους 6 συμμετέχοντες Δήμους στη συνάντηση να ληφθούν αποφάσεις  από τα Δημοτικά Συμβούλια για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των εταίρων της Σύμπραξης, χαιρετίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή της Αρχιεπισκοπής, μέσω της Αποστολής της Εκκλησίας και των Ιερών Μητροπόλεων Κηφισίας και Νέας Ιωνίας.

Στην ενημερωτική συνάντηση, στην οποία οι Κοινωνικοί Εταίροι της Σύμπραξης κατέθεσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους, συμμετείχαν:

Από πλευράς της Περιφέρειας Αττικής η κα Παρασκευή Βασιλόπουλου, προϊσταμένη τμήματος κοινωνικής αλληλεγγύης της ΠΕΒΤΑ, κ. Γιάννης Τρίγκαςπεριφερειολόγος – ειδικός συνεργάτης του αντιπεριφερειάρχη, κκαθώς επίσης εκπρόσωποι των Δήμων Κηφισιάς, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Νέας Ιωνίας, Βριλησσίων και συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο γενικός γραμματέας Στέφανος Κασαπίδης και η διευθύντρια κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αντωνία Γκίνη, ο αντιπρόεδρος ΟΚΠΑΔ Βριλησσίων και η υπάλληλος της κοινωνικής υπηρεσίας Αθανασία Τσίτσα. Από τον Δήμο Ηρακλείου, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Γιώργος Οικονομίδης, η προϊσταμένη κοινωνικής πρόνοιας Αφροδίτη Κουρελέση και η διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καραμπέτσου. Από τον Δήμο Κηφισιάς η γ.γ Χριστίνα Κοντάκου. Από τον Δήμο Νέας Ιωνίας η αντιδήμαρχος Όλγα Ακιανίδου και ο ειδικός συνεργάτης Σταύρος Κυρανάκης. Από τον Δήμο Χαλανδρίου η αντιδήμαρχος Έλενα Χριστούλη, ο σύμβουλος δημάρχου Κώστας Ευθυμίου και η προϊσταμένη Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου.

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών εκπροσωπήθηκε από τη διευθύντρια προγραμμάτων Βασιλική Λεοντάρη.

Η Ιερά Μητρόπολις Κηφισίας, Αμαρουσίου Ωρωπού από τον υπεύθυνο του εκλησιαστικού παντοπωλείου πατέρα Χαράλαμπο Θεοδόση.

Η Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας, Χαλκηδόνας από την υπεύθυνη προγραμμάτων Λουκία Συνοδινού.

Από το τμήμα κοινωνικής εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας συμμετείχε ο πρόεδρος του τμήματος καθηγητής  Χάρης Ασημόπουλος.

Συμμετείχαν επίσης από το Μαρούσι ο κ. Δημήτρης Μπιρμπίλης, εκπρόσωπος της οργάνωσης Αλληλέγγυοι Δρόμοι και από τις περιοχές Παπάγου Χολαργού ο δημοτικός σύμβουλος Περικλής Ζήκας, εκπροσωπώντας το δίκτυο πολιτών Παπάγου Χολαργού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet