«Το Μεγάλο μας Τσίρκο» από το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού
Πολιτισμός

«Το Μεγάλο μας Τσίρκο» από το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού

Με την επιτυχημένη παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» που παρουσίασε η θεατρική ομάδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου τιμώντας τη μνήμη του θεατρικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη, συνεχίστηκαν οι ανοιξιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο: «Με λόγο… και μουσική» που διοργανώνει ο Δήμος στο αμφιθέατρο του υπουργείου Παιδείας. Ο 45μελής θίασος κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού και του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, που βρέθηκε ανάμεσα στους θεατές.

Με αφορμή τη συμπλήρωση αυτές τις ημέρες τριών χρόνων από την απώλεια του μεγάλου Έλληνα δραματουργού, η θεατρική ομάδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, σε σκηνοθεσία του δασκάλου της Αντώνη Περπινιά, και πλαισιωμένη από ορχήστρα καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, ανέβασε το επιτυχημένο και πάντα επίκαιρο αυτό έργο στη μνήμη του δημιουργού του, ενθουσιάζοντας το κοινό με την σκηνική παρουσία και την ερμηνεία της.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία της θεατρικής ομάδας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού αλλά και για την άνθηση που γνωρίζει ο πολιτισμός στο Μαρούσι. Μιλώντας για «Το μεγάλο μας Τσίρκο» το χαρακτήρισε έργο σταθμό για το ελληνικό θέατρο καθώς διατρέχει την ελληνική ιστορία μέχρι την ιστορία του Πολυτεχνείου, λογοκρίθηκε όταν πρωτοπαίχτηκε το 1973, και έρχεται σήμερα περίπου 40 χρόνια μετά να είναι το ίδιο επίκαιρο και πικρόχολο. Μιλώντας για τον «πατριάρχη του νεοελληνικού θεάτρου» όπως είχε χαρακτηριστεί ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, αναφέρθηκε στη διαχρονικότητα των έργων του καθώς και στα βασικά γνωρίσματα της συγγραφής του, τον κοινωνικό και πολιτικό προβληματισμό.

Ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές της παράστασης, τον σκηνοθέτη, τον ερασιτεχνικό θίασο, όπως και τους μουσικούς του Ωδείου για την εξαιρετική εμφάνιση, τους ο κ. Γ. Πατούλης τους ευχήθηκε να συνεχίσουν μέσα από τις προσπάθειες και τις επιτυχίες τους να κάνουν τους Μαρουσιώτες υπερήφανους.

Με επαινετικά λόγια για τη θεατρική ομάδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού μίλησε και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή από τον δήμαρχο τιμητικής πλακέτας στην κόρη του δημιουργού Κατερίνα Καμπανέλλη, για την προσφορά του πατέρα της στο ελληνικό θέατρο, ενώ ένα λεύκωμα για την ιστορία του Αμαρουσίου προσέφερε στον σκηνοθέτη της παράστασης Αντώνη Περπινιά.

Τη μουσική επένδυση της παράστασης επιμελήθηκε η ορχήστρα των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου: Μαρία Ζούρα (πιάνο), Ηλίας Γυφτονικολός (βιολί), Νίκος Δραγώνας (ηλεκτρική κιθάρα), Αναστασία Μανιάτη (μπάσο), Μιχάλης Σωτηράκης (μπουζούκι), Βασίλης Κωστέας (ντραμς). Την ενορχήστρωση και τη μουσική επιμέλεια είχε η μαέστρος διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Φωτεινή Κοσκόρου-Παλαμίδη.

Παρόντες στη βραδιά ήταν, επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρένα Χαλιώτη και Ελένη Λέκκα.

Οι ανοιξιάτικες εκδηλώσεις πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζονται την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 με τη Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, μία συναυλία – μουσική περιπλάνηση στην Ελλάδα.

Ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί όλους τους Μαρουσιώτες και φίλους των ποιοτικών εκδηλώσεων να τιμήσουν με την παρουσία τους τις ανοιξιάτικες βραδιές πολιτισμού του Δήμου απολαμβάνοντας εξαιρετικές ερμηνείες στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας (Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι, δίπλα στην HELEXPO), στις 20:00.

Είναι, επίσης, εφικτή δωρεάν μεταφορά στον χώρο των εκδηλώσεων με λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας από το σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου και με ώρα αναχώρησης: 19:20 & 19:40, καθώς και η επιστροφή στο ίδιο σημείο μετά το πέρας κάθε εκδήλωσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet