“Αιχμές” για την απουσία συμβούλων της μειοψηφίας από την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ.
Πολιτική

“Αιχμές” για την απουσία συμβούλων της μειοψηφίας από την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Με τρία κατεπείγοντος χαρακτήρα θέματα συνεδρίασε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος «η συνεδρίαση και μάλιστα εκτάκτου χαρακτήρα, μέσα στην προεκλογική περίοδο, κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να επιταχυνθούν, έστω και κατά λίγες μέρες, οι – εκ του νόμου προβλεπόμενες – γραφειοκρατικές διαδικασίες για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των παιδικών σταθμών την επόμενη περίοδο».

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

α) Υπήρξε αναμόρφωση του προϋπολογισμού προκειμένου να ενταχθεί κονδύλι ύψους 73.999,02 ευρώ που η διοίκηση του Δήμου εξασφάλισε από χρήματα του ΕΣΠΑ για τον εξοπλισμό του νέου παιδικού σταθμού στο Πάτημα І. Στο έργο, που εκτελείται από το 2009, δεν είχε προβλεφθεί κανένα ποσό για τον εξοπλισμό του, πράγμα που έκανε αδύνατη τη λειτουργία του. Η εξασφάλιση του αντίστοιχου ποσού από την Περιφέρεια και η έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελούσαν προϋποθέσεις για την έγκαιρη εκτέλεσή του μέχρι το τέλος του έτους.

β) Επανεγκρίθηκαν οι προσλήψεις 52 ατόμων για τη στελέχωση των νέων παιδικών σταθμών μέσω ΕΣΠΑ. Η διαδικασία επανέγκρισης κατέστη αναπόφευκτη γιατί υπήρξε περικοπή μιας θέσης που προβλεπόταν στην προηγούμενη (53/2015) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρόσληψη των 52 εκπαιδευτικών το επόμενο διάστημα θα διασφαλίσει τη λειτουργία των παιδικών σταθμών από άποψη προσωπικού μέχρι το 2019. Είναι η πρώτη φορά στον Δήμο Χαλανδρίου που αξιοποιείται η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού μέσω ΕΣΠΑ.

γ) Εγκρίθηκε με ταχύτατες διαδικασίες ο πίνακας επιτυχόντων και επιλαχόντων για τους παιδικούς σταθμούς. Ο τελικός πίνακας δικαιούχων μέσω ΕΣΠΑ ανακοινώθηκε από την ΕΕΤΑΑ το βράδυ της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου 2015, η επιτροπή συνεδρίασε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και το Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου.

«Ατυχής, υπήρξε κατά τη γνώμη μας», συνεχίζει η ανακοίνωση «η επιλογή μερίδας των δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων της αντιπολίτευσης να απέχουν της έκτακτης αυτής συνεδρίασης. Κατά τη γνώμη μας οι ανάγκες των κατοίκων της πόλης και ιδιαίτερα των παιδιών είναι πάνω από τις ανάγκες της όποιας προεκλογικής περιόδου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet