Πόσο θα κρατήσουν οι ατελέσφορες κόντρες μεταξύ Γ. Πατούλη και Γ. Καραμέρου;
Πρόσωπα

Πόσο θα κρατήσουν οι ατελέσφορες κόντρες μεταξύ Γ. Πατούλη και Γ. Καραμέρου;

Το «καυτό τρίγωνο» Β. Σοφίας, Λ. Μεσογείων, Γενναδίου περικλείει τις οδούς που φιλοξενούν το δημαρχείο Αμαρουσίου, την αντιπεριφέρεια Βορείου Τομέα Αθηνών και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Σε αυτές τις οδούς εδράζονται τα επιτελεία όπου «μεσουρανούν» ο… αεικίνητος πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης και ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος.

Οι σχέσεις μεταξύ τους, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο κ. Γ. Καραμέρος (μεταξύ άλλων και κάτοικος Αμαρουσίου) ανέλαβε τα καθήκοντά του στην αντιπεριφέρεια, πάει από το κακό στο χειρότερο. Όμως, τελευταίως, οι ανακοινώσεις που ανταλλάσσουν μεταξύ τους έχουν «ξεφύγει», όπως θα λέγαμε στην καθομιλουμένη. Οι προσωπικές αιχμές και οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί δίνουν και παίρνουν, σε σημείο που θα πίστευε κάποιος ότι πρόκειται για δύο νευρικούς οδηγούς, που έχουν συναντηθεί σε «μποτιλιαρισμένη» διασταύρωση και διεκδικεί καθένας για τον εαυτό του το… προνόμιο να περάσει πρώτος.

Και να ήταν οδηγοί οχημάτων, μικρό το κακό. Όμως είναι επικεφαλής κορυφαίων θεσμών στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, σε μία μάλιστα εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία και για τις τοπικές κοινωνίες. Θα περίμενε, λοιπόν, κάποιος να έχουν αντιληφθεί διαφορετικά τους θεσμικούς ρόλους τους και να έχουν καταφέρει, τόσους μήνες τώρα, να βρουν ένα κοινό πεδίο συνεργασίας, προκειμένου να επιλύσουν τα ουκ ολίγα προβλήματα των πολιτών στα Βόρεια Προάστια.

Αντί αυτού, επιλέγουν τους «διαξιφισμούς» και τις «κοκορομαχίες», από τα έργα υποδομής, έως ακόμη κι αυτή την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής, όπου δραστηριοποιούνται από διαφορετικά… μετερίζια. Άραγε, δεν αναρωτιούνται πόσους και ποιους απλούς πολίτες, από αυτούς που βιώνουν την παρούσα δραματική κρίση, απασχολούν είτε οι ενδυματολογικές προτιμήσεις και οι φωτογραφίσεις του κ. Γ. Πατούλη, είτε τα «γνωστικά εφόδια» και οι «επάρκειες ή ανεπάρκειες» του κ. Γ. Καραμέρου;

Και το κυριότερο· εάν ένας από τους δύο ή και οι δύο, θεωρούν ότι κατέχουν εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την ανικανότητα του άλλου, ας τα δημοσιοποιήσουν ανοιχτά, θέτοντάς τα στην κρίση των τοπικών κοινωνιών. Με στοιχεία, όμως, και όχι με «μπηχτές», υπονοούμενα και πολιτικά «ξακατινιάσματα».

Οι δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα και η Αυτοδιοίκηση απαιτούν αυτοσυγκράτηση, σοβαρότητα, αίσθημα ευθύνης και υπέρβαση των όποιων προσωπικών απωθημένων σε κάθε επίπεδο εξουσίας. Σε διαφορετική περίπτωση, το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό, όχι δυστυχώς μόνο για τους πρωταγωνιστές των συγκεκριμένων τακτικών, αλλά για το σύνολο του τόπου…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet