Video

Οι «καθαροί», οι «προσκυνημένοι», οι «υποκριτές» κι ένα ψήφισμα που δεν πέρασε…

Τελικώς, ούτε η ανεργία μπορεί να… ενώσει κάποιους στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου.

Η πρόταση της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Λούλας Καρατζά, να τεθεί προς έγκριση από το Σώμα ψήφισμα υποστηρικτικό στην πορεία που πραγματοποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, από κοινού με φορείς της πόλης, από την Αχαϊκή πρωτεύουσα στην Αθήνα, ως εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της ανεργίας, οδήγησε σε έντονη κόντρα μεταξύ της ίδιας και του δημάρχου Σίμου Ρούσσου και σε αποχώρησή της από την αίθουσα συνεδριάσεων, κατηγορώντας τη διοίκηση για «τυχοδιωκτισμό».

Και είναι αλήθεια, ότι η κα Λ. Καρατζά, σαν να το ήξερε, προσπάθησε εξ αρχής να τονίσει ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει συζήτηση σε πολιτικο-ιδεολογική βάση και θα δεχόταν ακόμη και μία απλή διατύπωση στο ψήφισμα, ακόμη κι αν δεν υπήρχε αναφορά στον δήμαρχο και τη δημοτική Αρχή της Πάτρας (σ.σ. η δημοτική Αρχή της Πάτρας προέρχεται από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης).

Ωστόσο, υπολόγιζε χωρίς τον… ξενοδόχο. Κι αυτό γιατί ναι μεν η πρότασή της για το ψήφισμα έγινε δεκτή ομοφώνως από το Σώμα, αλλά το κείμενο που είχε έτοιμο και διάβασε η διοίκηση έκανε σαφή αναφορά μόνο στους υποστηρικτές του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, αποκλείοντας ξεκάθαρα όσες παρατάξεις δεν συντάχθηκαν με αυτή τη θέση.

Όπως ήταν φυσικό, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη αποστροφή, αλλά ο δήμαρχος, σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, επανέλαβε πολλές φορές ότι η δημοτική Αρχή δεν θα συνταχθεί με τους «προσκυνημένους» στα μνημόνια και δεν θα ψηφίσει «υποκριτικά» με όσους στηρίζουν τα μέτρα που οδήγησαν στην αυξημένη ανεργία.

Κάπου εκεί οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο, με τον κ. Σ. Ρούσσο να αφήνει αιχμές προς την κ. Λ. Καρατζά για «σύνταξη» με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και τη Ν.Δ., την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης να ανταπαντά ότι «μιλούν αυτοί που έκαναν “κουρελόχαρτο” το “ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα».

Στο σημείο αυτό επενέβη και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι η Πόλη μας, Γιώργος Θωμάς, ο οποίος -με… θανατηφόρο ειρωνεία- επεσήμανε στον δήμαρχο ότι «κατηγορούν εμάς για “προσκυνημένους” αυτοί που υλοποιούν τα μνημόνια», συμπληρώνοντας ότι η δημοτική Αρχή «τα χρήματα και τα προγράμματα των πολιτικών που καταδικάζει» τα χρησιμοποιεί για να ασκεί πολιτική στον Δήμο…

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το οποίο δεν μπόρεσαν να αποφορτίσουν οι πιο ήπιες παρεμβάσεις των κ.κ. Γιώργου Κουράση (επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας) και Ιωάννη Λαδόπουλου (επικεφαλής παράταξης Μπορούμε Όλοι Μαζί για το Χαλάνδρι), τελικώς είχαμε την αποχώρηση της κ. Λ. Καρατζά και του κ. Άγγελου Νταβία (επικεφαλής παράταξης Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία).

Το… κερασάκι στην τούρτα; Τα «κουκιά» δεν έφθασαν, αφού οι 19 θετικές ψήφοι της διοίκησης δεν ήταν αρκετές για να περάσει το ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι, επί αριστερής διοικήσεως στον Δήμο Χαλανδρίου, δεν υπήρξε ψήφισμα συμπαράστασης σε πορεία κατά της ανεργίας!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet