«Ταξίδι» στην παράδοση… στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών
Πολιτισμός

«Ταξίδι» στην παράδοση… στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Πλούσιο χορευτικό και μουσικό «ταξίδι» σε κάθε γωνιά της Ελλάδας απόλαυσαν οι εκατοντάδες θεατές που παρακολούθησαν το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ενηλίκων του Δήμου Αμαρουσίου, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, στην πλατεία Ηρώων.

Περισσότεροι από 250 χορευτές /ριες από τις Ομάδες Παραδοσιακών Χορών του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης και από τα Τμήματα Χορού του ΚΑΠΗ, με τη συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής, χόρεψαν χορούς από την Αρκαδία, τη Θεσσαλία, τα Γρεβενά, τη Θράκη και τη Φλώρινα και από τη Κάρυστο, τη Σάμο, την Ικαρία τα Κύθηρα, αλλά και σαρακατσάνικους χορούς.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης εξέφρασε τη σημασία που προσδίδει η δημοτική Αρχή στη διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης της χώρας μας και τη στήριξή του στις χορευτικές ομάδες του Δήμου, που με την προσπάθειά τους, όπως ανέφερε, συμβάλλουν στη διατήρηση του ελληνικού πολιτισμού και των παραδόσεών μας. Παράλληλα, συνεχάρη τους εκπαιδευτές, τους μουσικούς  και τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Στην  παραδοσιακή ορχήστρα συμμετείχαν: στο κλαρίνο ο Φάνης Φωτόπουλος, στο λαούτο ο Ηλίας Μαυρίκης, στα κρουστά και το τραγούδι ο Νίκος Τσιατσύλης, στο βιολί και το τραγούδι ο Δημήτρης Κατσούλης, στη γκάιντα ο Χαρίτων Χαριτωνίδης και στο τραγούδι ο Γιάννης Κάτσης.

Τα τμήματα χορού για τη φετινή περίοδο προπόνησαν η Ευτυχία Καψάλη, ο Σταύρος Καρλής, η Δήμητρα Λουκάκα, η Έφη Ρογκάκου, η Βασιλική Ρέντζου και η Νατάσα Θανοπούλου.

Στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών παραβρέθηκαν η σύζυγος του δημάρχου Αμαρουσίου, πρόεδρος του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη, ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Βασίλης Κόκκαλης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νικόλαος Πέππας, η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένη Λέκκα, ο συντονιστής του Έργου της Διοίκησης Δημήτρης Καρλαύτης και ο αντιπρόεδρος της Α΄ Σχολικής Επιτροπής Δημήτρης Σμυρνής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet