Η 21η Αυγούστου πρέπει να λειτουργήσει ως ημέρα μνήμης και όχι πανηγυριών
Ενυπόγραφα

Η 21η Αυγούστου πρέπει να λειτουργήσει ως ημέρα μνήμης και όχι πανηγυριών

Δεν χρειάζονται ούτε οι αγωνιώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης να στρέψει την επικοινωνιακή ατζέντα στην όντως λυτρωτική απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών, ούτε οι εξίσου αγωνιώδεις προσπάθειες της αντιπολίτευσης για υποβάθμιση του θέματος και συνδυασμό του με κρυφές συμφωνίες. Ούτως ή άλλως, τα ερωτήματα για την αιφνιδιαστική(;) απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών είναι υπαρκτά, αλλά θα απαντηθούν εν ευθέτω χρόνω…

Για λίγα 24ωρα ακόμη το νέο της απελευθέρωσης θα «παίξει» στα ΜΜΕ, κάποιοι δημοσιογράφοι θα «κυνηγήσουν» συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης και μετά η τελευταία θα οδεύσει προς το «νεκροταφείο» των ειδήσεων, όπως έγινε με τόσες άλλες υποθέσεις.

_______________________
Η πολιτική αγυρτεία έχει και τα όριά της. Μετά από οκτώ χρόνια εξαντλητικής οικονομικής κρίσης, με τα περισσότερα νοικοκυριά στα όρια της διάλυσης, αν μη τι άλλο θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο η πιθανή προσπάθεια κάποιων να πανηγυρίσουν δήθεν νίκες….
_______________________

Αντιθέτως, η σκληρή πραγματικότητα είναι εδώ! Σε πείσμα των εφήμερων «επιτυχιών», τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι πολίτες είναι μονίμως παρόντα. Παρόντες είναι οι υπέρογκοι φόροι που πρέπει να πληρωθούν μέχρι τέλος του έτους, παρούσες η υψηλή ανεργία και η κακοπληρωμένη εργασία, παρούσα η συνεχιζόμενη φυγή νέων στο εξωτερικό, παρόντα τα πλήθος αντικινήτρων για τον μικρό και μεσαίο επαγγελματία και, κυρίως, παρούσα η πολιτική υποκρισία για δήθεν κατανόηση των προβλημάτων των πολιτών.

Ελπίζουμε το θράσος των κυβερνώντων να μην κορυφωθεί την 21η Αυγούστου, με τίποτε γελοίες δηλώσεις περί «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια και άλλα τέτοια φληναφήματα. Η πολιτική αγυρτεία έχει και τα όριά της. Μετά από οκτώ χρόνια εξαντλητικής οικονομικής κρίσης, με τα περισσότερα νοικοκυριά στα όρια της διάλυσης, αν μη τι άλλο θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο η πιθανή προσπάθεια κάποιων να πανηγυρίσουν δήθεν νίκες.

Η 21η Αυγούστου μόνο χορούς και πανηγύρια δεν δικαιολογεί. Σε μια σοβαρή χώρα θα ήταν ημέρα μνήμης για όσα τραγικά λάθη οδήγησαν διαχρονικά έναν ολόκληρο λαό στα… πατώματα, αλλά και ημέρα συνειδητοποίησης ότι εάν δεν αλλάξουμε άμεσα και ριζικά πορεία, το μέλλον μας είναι αρνητικά προδιαγεγραμμένο.

Και το χειρότερο είναι ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν πλέον εξαντληθεί, μαζί με τα αντίστοιχα ψυχικά αποθέματά μας…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet