«Μπελάδες» με ακίνητα και υποψηφιότητες που… κινούν εξελίξεις
Ενυπόγραφα

«Μπελάδες» με ακίνητα και υποψηφιότητες που… κινούν εξελίξεις

Πλώρη για την κεντρική πολιτική σκηνή βάζει, όπως όλα δείχνουν, ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης. Η παρουσία του στις αρχές Δεκεμβρίου σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, και όχι μόνο, φαίνεται να επιβεβαιώνει τις φήμες που τον θέλουν να δοκιμάζεται στον ανταγωνιστικό στίβο της εκλογικής περιφέρειας Β1’ Βόρειου Τομέα Αθηνών, όποτε στηθούν οι κάλπες.

Η αλήθεια είναι ότι το «πράσινο» στρατόπεδο ποντάρει στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, αφού ο δήμαρχος Βριλησσίων είναι καλός στις ανατροπές (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τρόπος που…  άλωσε το «γαλάζιο κάστρο» των Βριλησσίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014), αλλά και ξέρει να κοιτά κάθε αντίπαλο στα… μάτια (το απέδειξε η μεγάλη νίκη του το 2019 απέναντι στον υποψήφιο Αργύρη Ντινόπουλο, πρώην δήμαρχο Βριλησσίων, και πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας).

Δημοσιογραφικά, πάντως, το ενδιαφέρον είναι διπλό: Πρώτον, πώς θα τα πάει ο ίδιος στις εθνικές εκλογές και δεύτερον, ποιο πρόσωπο θα τον διαδεχθεί στον Δήμο και τι… ψάρια θα πιάσει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

***

Η απόκτηση από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής του κτήματος ΦΙΞ, η οποία «έκλεισε» και επίσημα την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, εξακολουθεί να στοιχειώνει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 14/12 προκλήθηκε εκ νέου ένταση στο Σώμα, καθώς ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος δεν απέφυγε τον πειρασμό να… ρίξει λάδι στη φωτιά, λέγοντας ότι, πέραν από τους 18 δημοτικούς συμβούλους που είχαν στηρίξει τη σχετική απόφαση, οι υπόλοιποι πολέμησαν την προσπάθεια, στηριζόμενοι σε προσχηματικούς λόγους.

Όπως ήταν αναμενόμενο αυτό προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στα αντιπολιτευτικά έδρανα και, μάλιστα, σε μια βραδιά που το Σώμα συζητούσε, μεταξύ άλλων, το τεχνικό πρόγραμμα της νέας χρονιάς.

Φανταζόμαστε τι θα γίνει όταν το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να συζητήσει τους τρόπους αξιοποίησης του προαναφερόμενου κτήματος, κάτι που, όπως προανήγγειλε ο δήμαρχος, δεν θα αργήσει να γίνει…  

***

Άνω κάτω τα έκανε ο Γιάννης Μυλωνάκης (Αλλάζουμε – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου. Η πρότασή του για συγκρότηση επιτροπής που θα αποφασίζει για τις ονοματοδοσίες δημοτικών κτηρίων όχι μόνο απέσπασε τη θετική ψήφο όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (που έχουν και την πλειοψηφία στο Σώμα), αλλά προκάλεσε και τον έντονο εκνευρισμό του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά και της προέδρου του Σώματος Έφης Καψοκεφάλου. Ο δήμαρχος, μάλιστα, είχε έναν λόγο παραπάνω, αφού δύο αντιδήμαρχοί του έσπευσαν να συμφωνήσουν με την πρόταση των Αλλάζουμε.

Μάλλον άρχισαν για τα καλά τα «γυμνάσια» στην Αγία Παρασκευή, που ούτως ή άλλως αναμένεται να μας χαρίσει πολλές συγκινήσεις όσο θα βαδίζουμε προς τις κάλπες του 2023.

***

Με καθυστέρηση… μόλις 19 χρόνων, στη διάρκεια των οποίων τα ολυμπιακά ακίνητα αφέθηκαν να ρημάξουν, η Πολιτεία αποφάσισε να τα αναγεννήσει. Την εν λόγω πρόσθεση εξέφρασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι επίκεντρο του όλου σχεδιασμού θα είναι το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι.

Ελπίζουμε να προχωρήσουν άμεσα οι όποιες παρεμβάσεις, οι συγκεκριμένοι χώροι να μετατραπούν σε αθλητικούς πόλους έλξης, αλλά -το κυριότερο- ευχόμαστε να μπορούν να τους απολαμβάνουν οι πραγματικοί χρηματοδότες τους χωρίς να χρειάζεται να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη. Δηλαδή οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι χρυσοπλήρωσαν για την κατασκευή τους και τώρα θα πληρώσουν και για την αναβάθμισή τους…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet