«Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά» και… προεκλογικά
Φωτογραφία: freepik.com
Ενυπόγραφα

«Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά» και… προεκλογικά

Η ημερομηνία των εθνικών εκλογών επιτέλους ανακοινώθηκε και έτσι καλοκαιριάτικα θα ξέρουμε τι είδους σχήμα θα μας κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Βέβαια, όσο εύκολα γράφεται, τόσο δύσκολα θα φθάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα, αφού δεν αποκλείεται οι κάλπες του Μαΐου να βγάλουν «πράματα και θάματα».

***

Πάντως, από το γαλάζιο στρατόπεδο το τοπικό επίρρημα που θα παίξει πολύ προεκλογικά είναι το «ψηλά». «Το Μαρούσι Ψηλά» οραματίζεται ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου,  «με σχέδιο, όραμα και έργο, η Αττική να ανέβει ακόμη πιο ψηλά» ήταν το σύνθημα του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη στον απολογισμό του έργου του στην Περιφέρεια, «Πιο γρήγορα, πιο τολμηρά να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά και πιο ψηλά» προτρέπει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα τη γράψω την αμαρτία μου: όσο πιο πολύ ακούω το «ψηλά» ο νους μου πάει στο τραγούδι του Μιχάλη Χατζηγιάννη «Χέρια ψηλά κι όλα τα φθάνω…».

Αλλά μπορεί να γίνει και… αντιπολιτευτικό, αν θυμηθούμε τους στίχους στο τραγούδι του Κώστα Χατζή: «Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά, και συ την πήρες σοβαρά…».

***

Πάντως, για να… προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, η προοπτική των εθνικών εκλογών δυσκολεύει τη ζωή των αιρετών, που βλέπουν τον ωφέλιμο προεκλογικό χρόνο τους να συρρικνώνεται σε σκάρτο 1,5 μήνα πριν τις κάλπες του Οκτωβρίου.

Κάτι που βέβαια δεν σημαίνει ότι αναστέλλονται οι σχεδιασμοί ή περιορίζονται οι πολλές ζυμώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν ως προσανατολισμό τις συγχωνεύσεις παρατάξεων (και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού ο νέος εκλογικός νόμος δεν προσφέρεται για… μοναχικές διαδρομές).

***

Στο Μαρούσι, ο νυν δήμαρχος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοίνωσε επίσημα την εκ νέου υποψηφιότητά του, παρουσίασε τον νέο λογότυπο του συνδυασμού «Το Μαρούσι Ψηλά», έκανε απολογισμό των 3,5 χρόνων της θητείας του και έθεσε τους άξονες για τα επόμενα έργα που σχεδιάζει στην πόλη.

Το κυριότερο όμως ήταν ότι ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε ανοικτός στις συνεργασίες, αρκεί αυτές να γίνουν «πάνω στο τραπέζι» και προ εκλογών. Εξάλλου, το γεγονός ότι και στην παρούσα δημοτική θητεία (αρκετά προβληματική για πολλούς Δήμους λόγω της απλής αναλογικής) κατάφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο να βρει συνεργασίες που του επέτρεψαν να περάσει «αναίμακτα» τα περισσότερα θέματα κάτι δείχνει…

***

Στην Πεντέλη, τη Δευτέρα 3 Απριλίου, ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου (επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας Δημοτική Συμμαχία) ενώνει τις δυνάμεις του με τον συνδυασμό Πεντέλη Πόλη Πρότυπο, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη. Και μπορεί να μην λέγεται επίσημα, αλλά η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν θα κατεβάσει άλλον υποψήφιο στον Δήμο,  δείχνει ότι στην περιοχή έχουμε κεντρο-αριστερή συνεργασία.

Βέβαια, όταν μιλάμε για αυτοδιοικητικά σχήματα οι κομματικοί δεσμοί είναι πιο χαλαροί, οπότε στο ίδιο σχήμα υπάρχουν και κεντροδεξιές πινελιές, τις οποίες ο επικεφαλής του θα φροντίσει να κάνει όσο πιο έντονες μπορεί…

***

Στην Αγία Παρασκευή, η δημοτική παράταξη Αλλάζουμε θα καταθέσει το απόγευμα της Δευτέρας 3 Απριλίου τη δική της πρόταση για το αύριο της πόλης.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν περιμένουμε κάποια ανακοίνωση – έκπληξη, παρά το γεγονός ότι, όπως πληροφορούμαστε, τα (διακομματικά – διαπαραταξιακά) γεύματα του επικεφαλής Γιάννη Μυλωνάκη με σημαίνοντα πρόσωπα της τοπικής πολιτικής σκηνής είναι απανωτά.

Μένει να αποδειχθεί εάν με την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων επαφών ο κ. Μυλωνάκης θα έχει αυξήσει, πέρα από το δικό του βάρος, και το ειδικό πολιτικό βάρος των Αλλάζουμε…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet