Ψηφίζουμε για κυβέρνηση, αλλά με το… μάτι μας και στην Αυτοδιοίκηση
Ενυπόγραφα

Ψηφίζουμε για κυβέρνηση, αλλά με το… μάτι μας και στην Αυτοδιοίκηση

Το Χαλάνδρι δείχνει να μην ξεχνά ότι σε λίγο καιρό έρχεται το Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι, δηλαδή στην ευρύτερη γειτονιά του. Ο συγκεκριμένος Δήμος προσέφυγε εκ νέου στο ΣτΕ ώστε να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα να μεταφερθεί ο «ναός του τζόγου» στο κτήμα Δηλαβέρη.

Το περίεργο είναι ότι στο Μαρούσι, την πόλη που θα υποστεί το μεγαλύτερο βάρος από τη συγκεκριμένη έλευση, δεν υπάρχει αντίστοιχη κινητοποίηση, τουλάχιστον σε επίπεδο δημοτικής αρχής. Στη συγκεκριμένη πόλη οι αντιδράσεις που καταγράφονται αφορούν συλλόγους, φορείς και μεμονωμένες παρατάξεις…

***

Στην Αγία Παρασκευή ο Γιάννης Μυλωνάκης, υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή, έχει βγει το τελευταίο διάστημα στην επίθεση, «στριμώχνοντας» τη διοίκηση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά. Το γεγονός, μάλιστα, ότι κέρδισε μια απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εις βάρος Νομικού Προσώπου του Δήμου (ΠΑΟΔΑΠ), για ονοματοδοσίες δημοτικών χώρων, τον έφεραν σε πλεονεκτική θέση.

Και δεν σταματά εκεί, αφού συνεχίζει να «βάλλει» κατά του ΠΑΟΔΑΠ, φέρνοντας στην επιφάνεια και άλλες ενέργειες του προέδρου του Δ.Σ., οι οποίες -όπως υποστηρίζει ο Γ. Μυλωνάκης, κινούνται στα… όρια της νομιμότητας.

***

Στη Λυκόβρυση – Πεύκη εξακολουθούν να κινούνται στη σφαίρα των αμφισβητούμενων δημοσκοπήσεων, με τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη να ξεκαθαρίζει, με επίσημη ανακοίνωση πλέον, ότι ο Δήμος δεν έχει παραγγείλει καμία έρευνα και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Κι αν όλα αυτά συμβαίνουν τώρα, φανταζόμαστε τι έχουμε να δούμε όσο πλησιάζουμε στις κάλπες του Οκτωβρίου, σε έναν Δήμο όπου οι νέοι «παίκτες» είναι πολλοί και το αποτέλεσμα αμφίρροπο…

***

Στην Πεντέλη η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά από τη μια προσπαθεί να οδηγήσει την επικαιρότητα στο πεδίο που νιώθει ισχυρή, δηλαδή στα έργα που δρομολογούνται και κυρίως σε αυτά με περιβαλλοντικό πρόσημο, από την άλλη… σκοντάφτει στα απλά. Όπως για παράδειγμα στην απόδοση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στους εργαζόμενους, που ουδείς έχει καταλάβει γιατί ακόμη εκκρεμούν.

Το θέμα είναι πως ο κόμπος έφθασε στο κτένι και οι εργαζόμενοι έφθασαν ακόμη και σε κινητοποιήσεις, έστω κι αν αυτές ανεστάλλησαν προσωρινώς, με τη δέσμευση της δημάρχου ότι το θέμα θα λυθεί. Και η αλήθεια είναι ότι μόνο καλό δεν κάνει στο προφίλ της δημάρχου αυτού του είδους η επικαιρότητα…

***

Ωστόσο, αυτή η εβδομάδα ανήκει στις εθνικές εκλογές, καθώς την Κυριακή θα κληθούμε στην κάλπη να επιλέξουμε την επόμενη κυβέρνηση. Ή, τουλάχιστον, θα προσπαθήσουμε, αφού όλα δείχνουν ότι το βράδυ της 21ης Μαΐου δεν θα ξέρουμε ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία.

Αυτό όμως δεν μας απαλλάσσει ούτε από την υποχρέωση να πάμε στο εκλογικό κέντρο όπου ανήκουμε και να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα, ούτε από την ευθύνη που συνεπάγεται η ψήφος μας. Άντε, γιατί κουραστήκαμε να ακούμε για «κοψοχέρηδες». Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος συγχωρείται…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet